Περίπτωση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 53χρονος ημεδαπός, σε καφετέρια στο Βύρωνα, τη στιγμή που «κατέβαζε» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Ο συλληφθείς μετακινούταν σε διαφορετικά, κάθε φορά, καταστήματα – καφετέριες και συνδεόταν στο διαδίκτυο από την ασύρματη σύνδεση κάθε καταστήματος, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του

Ο 53χρονος είχε στο παρελθόν συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

Εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακόμα μια περίπτωση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω  διαδικτύου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για κατοχή και διακίνηση, μέσω διαδικτύου, «σκληρού»  υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στοχευμένες και εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Στο πλαίσιο των ερευνών και  μετά από έκδοση σχετικών διατάξεων από τις Εισαγγελικές αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του.

Συγκεκριμένα, από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος, για το χρονικό διάστημα από 1/11 έως και 19/12 2013, με τη χρήση τουλάχιστον είκοσι δυο (22) διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο, τουλάχιστον διακόσια εβδομήντα (270) αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του, μετακινούταν σε διαφορετικά, κάθε φορά, καταστήματα – καφετέριες και συνδεόταν στο διαδίκτυο από την ασύρματη σύνδεση κάθε καταστήματος.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2013 σε κατάστημα – καφετέρια στον Βύρωνα, ο 53χρονος εντοπίστηκε να «κατεβάζει» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) φορητοί Η/Υ και
  • Ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 53χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο παρελθόν (2005) έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
  • Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr