Χριστουγεννιάτικο Τσάι από την Εστία Μητέρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Τσάι  προσέφερε στους καλεσμένους της η Εστία Μητέρας, την Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα «Γιαννάκη Μέγα». Το ίδρυμα κατάφερε να  διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τους με την βοήθεια των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και των καθηγητριών Κατερίνα Δημόκα και Ελένη Βαμβίνη. Οι μαθητές παρουσίασαν στο κοινό, που βρέθηκε να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, ένα μικρό σκετσάκι από το θεατρικό έργο « Ο Μπαρμπα- Πανώφ», ενώ το μουσικό κομμάτι κάλυψε η χορωδία των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς με την καθοδήγηση  του Στέργιου Βαράκη και του Αντώνη Κεραμιδά.

Τα έσοδα από την εκδήλωση που μαζεύτηκαν διατέθηκαν για την λειτουργία του γηροκομείου του Ιδρύματος της Εστίας Μητέρας.

Η πρόεδρος της Εστίας Σοφία Τσιτσοπούλου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι καρδιές όλων μας, πλημμυρίζουν με συναισθήματα δυνατά. Ο Ύμνος της εκκλησίας μας, μας περιγράφει με λαμπρότητα και μας προσκαλεί στη μεγάλη χαρά της Θείας γέννησης λέγοντας «Χριστός γεννάται δοξάσατε». Και πρόσθεσε: «Ας αφήσουμε για λίγο τις σκέψεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας και ας αναζητήσουμε το φως της ελπίδας. Ελπίδα για την  εσωτερική μας αναγέννηση, για καλή πρόοδο για αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολές μέρες που ζούμε, που «απομακρύνουν τον έναν από τον άλλο» και «ζούμε τη μοναξιά που παγώνει τις καρδιές μας» τονίζοντας την ανάγκη συμπαράστασης που έχουν πολλοί μόνοι συνάνθρωποί μας.

«Ευχόμαστε –είπε- η Γέννηση του Χριστού μας, το φως της ελπίδας, να φωτίσει  τις παγωμένες καρδιές μας και να μας διδάξει ότι πρέπει στην ψυχή μας πάντα να υπάρχει μια εστία αγάπης και ελπίδας».

Σκοπός της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν αφενός να έρθει ο ένας πιο κοντά με τον άλλο αλλά και η οικονομική ενίσχυση αφού πρόκειται για τη μοναδική εκδήλωση με οικονομικό αντίτιμο, για να ενισχυθεί η αξιοπρεπή διαμονή των γιαγιάδων του Γηροκομείου.

Τέλος η πρόεδρος ευχαρίστησε τα καταστήματα της πόλης που για μια ακόμη χρονιά, παρά τις δυσκολίες με ευχαρίστηση προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αλλά και όλους όσους συμπαραστέκονται στο έργο της Εστίας Μητέρας και ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα και η Νέα Χρονιά να είναι καλύτερη με αγάπη και ειρήνη».

estia4

estia3

estia2