Οι Εικαστικές Τέχνες, αρωγοί στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία

Κοινοποίηση στα Social Media

Ημερίδα με θέμα «Οι Εικαστικές Τέχνες, αρωγοί στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο της Λιβαδειάς «Χ. Παλαιολόγος», ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Βοιωτίας, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).

Την ημερίδα άνοιξαν Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ηλίας Τζαμτζής, και η Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Βοιωτίας Ελένη Καρατσιώλη- Μπαρτατίλα.

Ακολούθως ακούστηκαν οι εισηγήσεις «Παιδεία και Τέχνη» από τον Διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας Κώστα Βαφειάδη, «Ψυχιατρική και τέχνη την εποχή της κρίσης», από τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Παντείου Στέλιο Στυλιανίδη, «Μιλώντας για την διαφορετικότητα μέσω παιχνιδιού και ιστοριών», από τους Ιωάννη Πίμπα Ψυχολόγος MSC και Λαμπρινή. Κουβαρά, Ψυχοπαιδαγωγό και Παιγνιοθεραπεύτρια και τέλος «1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία: Εργαλείο ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των μαθητών» από τον Εκπαιδευτικό MED και υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας Γιάννη Ηλία.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ψυχολόγος MSc και Επιστημονική Υπεύθυνη της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς Ελένη Κωνσταντίνα Καράλη ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν ψηφιακά, έργα ζωγραφικής μαθητών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και η βράβευση των μαθητών.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς Μαρία – Ελένη Μπουμπουκιώτη, το 2ο στη μαθήτρια Μ.Σ., του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Ελαιώνα και το 3ο στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αντίκυρας Ασημίνα Τράκα.

Τα βραβεία, συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα, τα οποία χορήγησε ο ΣΟΨΥ Βοιωτίας, που ανέλαβε και το σύνολο του κόστους του διαγωνισμού και της ημερίδας.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 280 μαθητές από 20 σχολεία της Βοιωτίας που υπέβαλαν συνολικά 330 έργα ζωγραφικής. Για την επιτυχία του διαγωνισμού ήταν καθοριστική η συμβολή των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Εικαστικών, του οποίους και ευχαρίστησαν η ΔΔΕ και το ΣΟΨΥ Βοιωτίας όπως και τον Κώστα Βαφειάδη Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής.

Όλα τα έργα των μαθητών έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας: http://sumstanvoi.blogspot.gr