Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς στο viotianet.gr για το ΧΥΤΑ, σχετική επιστολή και τι λέει το viotianet

Κοινοποίηση στα Social Media

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς στο viotianet.gr για το ΧΥΤΑ

Σχετικά με την ανώνυμη ανάρτηση – δημοσίευση στο https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/ (Βοιωτία Νετ) για τους “οικολόγους του ΣΥΡΙΖΑ”, προσπερνώντας το ειρωνικό ύφος του γράφοντα θέλουμε να δηλώσουμε ότι τόσο για το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς όσο και για άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού ο ΣΥΡΙΖΑ με συλλογικό και θεσμικό τρόπο έχει διατυπώσει τις θέσεις του.

Στηρίζει όλα τα μέλη και τα στελέχη του, όπως τη Δέσποινα Σπανούδη, που με δημόσιο τρόπο και λόγο προωθούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς και στο μαζικό κίνημα. Δηλώνουμε ότι οι όποιες προτάσεις ή υποδείξεις καθώς και η κριτική προς τα μέλη ή συλλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοδεχούμενες αρκεί να είναι επώνυμες.

ΣΥΡΙΖΑ

Γραφείο Τύπου Λιβαδειάς

 

Τι απαντάει το viotianet:

Αρχικά να σημειώσουμε ότι η ανωνυμία του κειμένου δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση τις προσπάθειές μας για την ενημέρωση των πολιτών της Λιβαδειάς αλλά και γενικότερα της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας για σημαντικά θέματα.

Ένα από αυτά είναι και ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και τα προβλήματα που έχει, πολύ δε περισσότερο μετά τις ζημιές που υπέστη από την φωτιά. Αρκετές φορές μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή και τις βροχοπτώσεις από τη μειοψηφία έχει γίνει λόγος για τα «στραγγίδια», για το που αυτά καταλήγουν και αν δημιουργούν πρόβλημα για τις ζωές μας και το περιβάλλον.

Επίσης με την ευκαιρία περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ (που «στηρίζει όλα τα μέλη και τα στελέχη του…» τα οποία και προωθούν στην κοινωνία τις θέσεις του) τα ονόματα που εξελέγησαν στα όργανα στις πρόσφατες «κλειστές» εσωκομματικές εκλογές στο νομό τα οποία θα προωθήσουν την πολιτική του κόμματος στους θεσμούς και στο μαζικό κίνημα.

Ακόμα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς και την θέση του για τον ΧΥΤΑ.

Εμείς ούτε θίξαμε, ούτε ειρωνευτήκαμε τα στελέχη του αλλά και ούτε πρόθεσή μας ήταν να προτείνουμε ή να υποδείξουμε.

Τέλος δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία και διάθεση για απάντηση ή παρέμβαση όταν μέσα ενημέρωσης της περιοχής μίλησαν απαξιωτικά για βουλευτές και στελέχη του κόμματος που έδωσαν τον αγώνα τους στην ΕΡΤ.

 

Επίσης για το ίδιο δημοσίευμα λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 

Παρόλο που δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε διαδικτυακές ανταλλαγές επιστολών, υπέκυψα στον πειρασμό να σας στείλω αυτή την επιστολή , σχετικά με την ανώνυμη ανάρτηση σας με τίτλο «Οι οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ …τι έχουν να πουν για τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς», επειδή συμμετείχα τόσο στη Συμπαράταξη Βοιωτών όσο και στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς και επειδή διέκρινα ένα ειρωνικό τόνο στην ανάρτησή σας.   Παρακαλώ λοιπόν να δημοσιεύσετε την επιστολή μου, σαν μια προσπάθεια να μπουν κάποια πράγματα στην σωστή τους βάση.

•           Η Συμπαράταξη Βοιωτών δεν ήταν «οικολογική οργάνωση» όπως γράφετε αλλά δίκτυο τοπικών κινημάτων που τα έβαλαν με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Στασινόπουλος, Μπόμπολας, Περιστέρης κλπ) για την ρύπανση, την εκμετάλλευση δημόσιων πόρων και  της κοινωνίας στον Ασωπό, στη Θήβα, στη  Θίσβη, στα Βάγια, στον Ελικώνα, στη Χαιρώνεια, στην Αντίκυρα. Τα κινήματα αυτά, ως αποτέλεσμα και του λυσσαλέου πολέμου που δέχθηκαν, κάποια στιγμή υποχώρησαν και η συμπαράταξη τα τρία τελευταία χρόνια έχει αδρανήσει. Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις, συνελεύσεις ή  ανακοινώσεις από την συμπαράταξη.  Σε σχέση με τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς  η τελευταία ανάρτηση (από τις 5 -6 που υπήρξαν συνολικά για το θέμα) στο blog της συμπαράταξης δεν είναι το 2010 όπως αναφέρετε αλλά τον Γενάρη του 2011 και είναι αναδημοσίευση από τον  Ριζοσπάστη.  Οι σποραδικές αναρτήσεις που γίνονται στο blog  από τότε, αφορούν αναδημοσιεύσεις για τα μεγάλα θέματα που είχαμε ασχοληθεί (Ασωπός, Κορινθιακός, Ελικώνας, ενεργειακά), δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα και απασχολούν κάποιους ….  αμετανόητους που συνεχίζουν να ασχολούνται.

•           Από κινήματα σαν αυτά της Βοιωτίας που είχαν αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές της Στερεάς, γεννήθηκε η περιφερειακή παράταξη «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» που εξέλεξε την Δέσποινα Σπανούδη στο περιφερειακό συμβούλιο. Και επειδή είμαστε και αμετανόητα υπέρ της ισότιμης συμμετοχής όλων και της διασφάλισης της αυτονομίας κάθε χώρου (κίνημα, αυτοδιοίκηση, βουλή, συνδικαλισμός), η κ. Σπανούδη αφενός σταμάτησε να εκπροσωπεί τη συμπαράταξη, αφετέρου παραιτήθηκε στη μέση της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου τηρώντας την αρχή της εναλλαγής στα αξιώματα που είχαμε από την αρχή συναποφασίσει. Δεν σταμάτησε όμως να αγωνίζεται μαζί με όσους λίγους αντέχουμε ακόμη να στεκόμαστε απέναντι στα θηρία.

•           Το  «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» είναι περιφερειακή παράταξη και σαν τέτοια ασχολείται με τα προβλήματα που έχουν περιφερειακή διάσταση και με τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της περιφέρειας. Για τους Δήμους υπάρχουν οι δημοτικές παρατάξεις και αυτές έχουν την υποχρέωση να ζητήσουν στοιχεία, να ερευνήσουν, να ενημερωθούν και να καταγγείλουν. Με ποια λογική καλείτε την τ. επικεφαλή μιας περιφερειακής παράταξης, να «στηρίξει το έργο της δημοτικής αντιπολίτευσης»; Επειδή τυχαίνει να κάηκε ο ΧΥΤΑ στην πρόσφατη πυρκαγιά; Επειδή η κ. Σπανούδη τυχαίνει να δουλεύει επί 25 χρόνια σαν συνεργάτης στους Δήμους Λιβαδειάς και Χαιρώνειας;  Ή επειδή τυχαίνει να αγωνίζεται μαζί με όσους το παλεύουμε ακόμη αλλά  και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και για τα θέματα που αφορούν τα μεγάλα αφεντικά και την εξαθλίωση που μας οδηγούν;

Συμπερασματικά αναζητήστε αλλού τους κυρίους «υπευθύνους» οι οποίοι ακόμη  και σήμερα – σε τέτοιες συνθήκες – υποκύπτοντας σε μάλλον ανομολόγητα οικονομικά, βιοποριστικά και ίσως μικροπολιτικά συμφέροντα,  «ποιούν την νήσσαν» .

Λουκάς Σαμουήλ

 

 

Απάντηση από το viotianet.gr:

Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, τα είπες όλα…