Δημοτικό στάδιο Ορχομενού…λίγο πριν την κατάρρευση. Γιατί;

Κοινοποίηση στα Social Media

Το δημοτικό στάδιο Ορχομενού διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα 5ης γενιάς, εξέδρα 2000 θέσεων με πλαστικά καθίσματα, προβολείς, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο βόλεϊ, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα ενόργανης, αποδυτήρια και στίβο.

Ενώ όλοι θα πίστευαν ότι η ύπαρξή του και μόνο λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών στο Δήμο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του είναι σοβαρά.

Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των Εθνικών πάλαι ποτέ σταδίων από τη Γ.Γ. Αθλητισμού στους Δήμους, είναι μία ακόμη αρμοδιότητα που δεν συνοδεύτηκε από τους απαιτούμενους πόρους.

Η εξέλιξη αυτή και οι συνεχώς μειούμενοι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ για θέματα αθλητισμού τουλάχιστον, φέρνει και τις πρώτες εικόνες εγκατάλειψης στο Δημοτικό στάδιο του Ορχομενού.

Ο δήμος καταβάλει τη δική του προσπάθεια. Αρκεί όμως;

Το ΔΣ της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Α.Ε.Ο. καταβάλει μία εξαιρετική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχει πείσει τους γονείς και τα παιδιά του Ορχομενού, ότι η περιοχή αν εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της μπορεί να θυμίσει την Α.Ε.Ο. της δεκαετίας του ’70 όπου η ομάδα ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Τα τρία παιδικά τμήματα ποδοσφαίρου γεμίζουν κάθε μέρα το γήπεδο με παιδιά κάθε ηλικίας.

Δραστήριες γυναίκες του Ορχομενού κατάφεραν και είναι τελικά λίγο πριν την ίδρυση του Αθλητικού συλλόγου κλασσικού αθλητισμού και ενόργανης γυμναστικής.

Ήδη εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες κάθε ηλικίας κατακλύζουν το στίβο κάθε απόγευμα. Ο Ορχομενός ξαναπερπατά και ασχολείται με τον αθλητισμό.

Οι εικόνες του φωτογραφικού φακού ωστόσο δείχνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν κάθε άλλο παρά βοηθούν μικρούς και μεγάλους.