Διήμερο εκδηλώσεων στον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών παράρτημα Βοιωτίας από την ίδρυσή του το 2007, διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα εξάρτησης ουσιών στον τόπο, έβαλε σαν κύριο στόχο του τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Θεραπευτικού Προγράμματος Απεξάρτησης στο νομό. Έτσι, συσπειρώνοντας όλους τους φορείς και τους οργανισμούς της Βοιωτίας κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, να λειτουργήσει ένα Πολυδύναμο Κέντρο για χρήστες και τις οικογένειές τους σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λιβαδειάς.

 

Δημιουργήσαμε την ομάδα μας, αποτελούμενη από εθελοντές – επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους πολίτες και επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην εξάρτηση, θεωρούμε ότι έχουν :

 

  • Το δικαίωμα στην υγεία. Πάντα θα υπάρχουν τοξικοεξαρτημένοι. Άρα, κάθε ένας εξαρτημένος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια σε φυσιολογικές συνθήκες, όπως οποιοσδήποτε πολίτης, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή παραπτώματος.
  • Το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να μιλήσει και να πληροφορηθεί για ό,τι έχει σχέση με τα προβλήματά του, σε κλίμα ασφάλειας, χωρίς φόβο, ενοχές ή ντροπή.
  • Το δικαίωμα στην κοινωνική βοήθεια. Ο κάθε ένας ατομικά, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, πρέπει να μπορούν να επωφελούνται από την ίδια βοήθεια που έχει ο κάθε πολίτης και από την ιδιαίτερη βοήθεια που συνδέεται με τις δυσκολίες του.
  • Το δικαίωμα της ευκαιρίας. Επειδή οι εξαρτημένοι από ουσίες δεν είχαν ίσες ευκαιρίες για συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη, θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία για αναδόμηση της προσωπικότητάς τους, ανεξάρτητα με το εάν έχουν παραβεί ηθικούς, κοινωνικούς ή ποινικούς κανόνες.  

 

Επειδή πιστεύουμε στα δικαιώματα αυτά, δημιουργήσαμε το ΚΕΘΕΑ – Πολυδύναμο Κέντρο Βοιωτίας, που θα αποτελεί ένα χώρο καθαρό από ουσίες και θα έχει ως στόχο την υποστήριξη των χρηστών και των οικογενειών τους, τηρώντας την εχεμύθεια και το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου. Μέσα από ένα δημιουργικό πρόγραμμα με άξονα τον άνθρωπο, θα προσφέρουμε υπηρεσίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης, διασύνδεσης και παραπομπής σε θέματα που αφορούν στη χρήση και στην κατάχρηση ουσιών. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν.

 

Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε καλύτερα, στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώνουμε το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, στο κτίριο που θα στεγαστεί το Πολυδύναμο Κέντρο Βοιωτίας, οδός Τέρμα Γιανούτσου – Αγία Παρασκευή Λιβαδειάς, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 11 : 00 π.μ. – 21 : 00 μ.μ.

 

Μας αφορά όλους !!!