11χρονος “ποντικός” έπεσε στη φάκα…

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη, χθες (11-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 11χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος μαζί με έναν 26χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό του, που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, προσήγαγαν τον 11χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, καθώς κινούταν ύποπτα στο κέντρο της πόλης, κουβαλώντας μία τσάντα με το πρόσχημα του μικροπωλητή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό της τσάντας του και κατασχέθηκαν, διάφορα χρυσά κοσμήματα, αξίας (5.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (2.750) δραχμών και ένα κοπίδι.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 11χρονος μαζί με τον 26χρονο συνεργό του, λίγες ώρες πριν, είχαν εισέλθει σε οικία 54χρονης ημεδαπής στη Θήβα, από παράθυρο το οποίο παραβίασαν και αφαίρεσαν τα ανωτέρω κοσμήματα και χρήματα.

 

Τα κατασχεθέντα αναγνωρίστηκαν από την 54χρονη, όπου και της αποδόθηκαν, ενώ για τους κατηγορούμενους διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.