Θα περάσουν τους πλειστηριασμούς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να την βγάλουν λάδι

Κοινοποίηση στα Social Media

Tο ενδεχόμενο να νομοθετήσει τη μερική άρση των πλειστηριασμών ακόμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, φέρεται να εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, για να παρακάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών της. 

Το πόσο δισεπίλυτος είναι για τον κυβερνητικό συνασπισμό ο πολιτικός «γρίφος» των πλειστηριασμών καταδείχθηκε και κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων αρκετών βουλευτών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2014.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχουν περίπου 30.000 νοικοκυριά που, ενώ έχουν τα οικονομικά μέσα, δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων. Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μερική άρση της απαγόρευσης, προστατεύοντας παράλληλα την πρώτη κατοικία όσων πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. 


Άλλο σενάριο είναι η κυβέρνηση να επιδιώκει την υπερψήφιση του νέου φόρου ακινήτων και της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δηλαδή και των δύο ακανθωδών ζητημάτων που προκαλούν τριγμούς στη συνοχή της συμπολίτευσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κυβερνητική πλειοψηφία θα δοκιμαστεί σε μονάχα μία περίπτωση.

Το νομοσχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμού ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως εάν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «πολιτική της υποταγής μέχρι τους πλειστηριασμούς» θα «καταστρέψετε τις τράπεζες και θα θέσετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε από τη Βουλή πως στόχος του ΥΠΟΙΚ αλλά και «προσωπικό» του στοίχημα είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην κατανομή των φορολογικών βαρών.

ΣΚΑΙ

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2013