Καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης για την μίσθωση του Νερόμυλου στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Το θέμα της καθυστέρησης της υπογραφής σύμφασης με τον πλειοδότη για το νερόμυλο τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον Γιάννη Αποστόλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο, αναδείχθηκε ο πλειοδότης ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράψει την σύμβαση προκειμένου να λειτουργήσει το κατάστημα.

«Έπρεπε να έχει αποσταλεί ειδοποίηση στον μισθωτή εντός δέκα ημερών να προσέλθει για να υπογράψει. Αυτό δεν έχει αποσταλεί και είναι ευθύνη της Δημοτικής αρχής. Κανονικά τώρα πρέπει να πάει με δικαστικό επιμελητή να γίνει θυροκόλληση ώστε να μπορεί εντός δέκα ημερών να πέσει η εγγυητική επιστολή που έχει δώσει και να ξαναγίνει καινούργιος διαγωνισμός ο οποίος όμως θα πάρει 3 μήνες», τόνισε ο Παναγιώτης Ψυχογιός.

Η Γιώτα Πούλου έκανε γνωστό οτι σε Σχέση με τον Νερόμυλο εδώ και έναν μήνα περίπου έχει καταθέσει εγγράφως ερώτημα στην Δημοτική αρχή προκειμένου να της απαντήσουν γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση.

«Η υπογραφή της σύμβασης καθυστερεί και βεβαίως καθυστερούν και τα έσοδα γα τον δήμο. Απάντηση από την δημοτική αρχή για το τι συμβαίνει μέχρι τώρα δεν έχω πάρει. Σήμερα η απάντηση τους είναι ότι οι υπηρεσίες καθυστέρησαν να στείλουν ειδοποίηση στον μισθωτή να προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης. Να σημειωθεί ότι το δεκαήμερο για την υπογραφή της σύμφασης μετράει από τότε που θα πάρει την ενημέρωση  ο μειοδότης. Λυπάμαι γιατί έχει παρέλθει ένας μήνας, ο Δήμος χάνει έσοδα ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά», επεσήμανε η κ. Πούλου.

Παράλληλα υπενθύμισε για το Νερόμυλο οτι υπάρχει ένα χρέος τριών ετών και «ενώ η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι έχει γίνει διευθέτηση με διακανονισμό παρόλα αυτά, τα έσοδα που είχε ο δήμος το 2013 ήταν μόνο 11.000 ευρώ, αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει όταν το χρέος προς τον Δήμο υπερβαίνει τις 300.000»

Ο Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική αρχή στην απάντηση που έδωσε στην σχετική ερώτηση του κ. Αποστόλου δεν ήταν ξεκάθαρη. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα με το Νερόμυλο και εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι δεν συμφωνούμε με την διαδικασία, όχι μόνο με τη διαχείριση του Νερόμυλου, αλλά με της διαχείριση όλης της δημοτικής περιουσίας».

Και πρόσθεσε: «Την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου στο χώρο της Κρύας εμείς την βλέπουμε αλλιώς. Πρέπει να αξιοποιηθεί από το δήμο και όχι παραχωρώντας την σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες δεν πληρώνουν τις οφειλές στο δήμο και μετά τρέχει ο δήμος με διαδικασίες που είναι πολυδάπανες και χρονοβόρες χωρίς να εισπράττει τις οφειλές.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η περιούσια του δήμου συμπεριλαμβανόμενου και του Ξενία «πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ένας μεγάλος πολυχώρος ανάπτυξης και πολιτισμού σε όφελος των Δημοτών και των επισκεπτών».