Απαράδεκτη η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ.

Κοινοποίηση στα Social Media

Απαράδεκτη είναι η πολιτική του outsourcing, η οποία βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται να επιτρέπει «τρελά κέρδη» στους ιδιώτες σε βάρος των φαντάρων από το outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ έχουν τετραπλασιαστεί. Ειδικότερα, ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, όπου βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο, υπολογίζεται έως 600.000 ευρώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδεικνύεται η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων,  επιτρέποντας σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν εις βάρος του στρατεύματος, παρά τις αντιδράσεις, εκτός των νεοσυλλέκτων, και της ηγεσίας του Στρατού.

Οι δικαιολογίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνίσταντο στον υποτιθέμενο  εκσυγχρονισμό  και προσφορά καλύτερων υπηρεσιών, ξεχνώντας ότι το 2002, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Πολεμικό Ναυτικό το outsourcing στη σίτιση τα αποτελέσματα ήταν τραγικά: πρωτοφανής δηλητηρίαση 300 ναυτών από την εταιρεία catering που προσέφερε γεύματα με σαλμονέλα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο εφαρμόζεται  το outsourcing εφόσον στο παρελθόν υπήρξαν  κρούσματα δηλητηρίασης;

Για ποιον  λόγο επιτρέπει το Υπουργείο την κερδοσκοπία εις βάρος των νεοσυλλέκτων, αλλά και ολόκληρου του Στρατού, που μαστίζονται και αυτοί από τις μνημονιακές πολιτικές (περικοπές εισοδημάτων κ.α.);

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης

Κυριακάκης Βασίλης

Δρίτσας Θοδωρής