130 οικογένειες στο δρόμο από τη μεταφορά μεγάλης εταιρείας από τη Θήβα στην Αθήνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του στις 13 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013 ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας κ. Δημ.Δημητρίου και από εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων για την απόφαση της εταιρείας LIDL να μεταφέρει τις αποθήκες της επιχείρησής της από τη Θήβα στα Καλύβια Αττικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει σύσσωμο την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή του για την απόφαση αυτή της εταιρείας, που θα αφήσει στο δρόμο κυριολεκτικά 130 εργαζόμενους σε αυτήν και τις οικογένειές τους. Επίσης η απόφαση της εταιρείας πλήττει  πολλαπλώς την οικονομία της περιοχής αλλά, και τον όμορων δήμων, αφού πλείστοι επαγγελματίες απασχολούνται στην μεταφορά εμπορευμάτων της εταιρείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσω στην απόφαση αυτή της εταιρείας. Προς το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρωτοστατήσει και θα συμπαραταχθεί στους αγώνες των εργαζομένων και καλεί να πράξουν τούτο όλοι οι φορείς της Τοπικής Κοινωνίας, οι επαγγελματικές τάξεις, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και των όμορων Δήμων.

Υπενθυμίζει στην εταιρεία LIDL ότι στα όρια του Δήμου Θηβαίων δραστηριοποιείται μεγάλο σούπερ μάρκετ της εταιρείας το οποίο μέχρι και σήμερα στηρίζεται από την τοπική κοινωνία, και την καλεί να ακυρώσει  άμεσα την απόφασή της για το κλείσιμο των αποθηκών της στη Θήβα.

Προς το σκοπό τούτο απευθύνεται προς τον Υπουργό Εργασίας και απαιτεί να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μελών,  με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν οι αποθήκες της εταιρείας  στη Θήβα.