το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΘΗΚΕ.. η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ & η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ και η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ…

Κοινοποίηση στα Social Media

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών κι αντιλαϊκών μέτρων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και δεσμεύσεων, της διάλυσης της κοινωνίας και  της Δημόσιας Παιδείας (μείωση λειτουργικών δαπανών – διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών κ.α.)

  • καταδικάζει τους μαθητές σε ημιμάθεια αφού τα ¨κενά¨ συνολικά στον Νομό , τους στερούν απαραίτητες ώρες διδασκαλίας ,
  • καταδικάζει τους μαθητές του ΕΠΑΛ στην μη απόκτηση του πτυχίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση &
  •  στρέφει τις οικογένειές τους στην ιδιωτική εκπαίδευση που δεδομένης  της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά αλλά κι όσες μπορούν δεν εξασφαλίζουν στα παιδιά τους το ίδιο επίπεδο μόρφωσης με την Δημόσια εκπαίδευση.

 

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι μαθητές της Γ΄ τάξης, των τμημάτων νοσηλευτών, βρεφοκόμων και  ότι  θα ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις σπουδές τους- τρείς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ! – στερούνται της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των ειδικών μαθημάτων που απαιτούνται για την ειδικότητά τους. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Β΄ & Γ΄ τάξης των τομέων Γεωπονίας και Ηλεκτρονικής.

Οι θεσμικοί και οι συλλογικοί φορείς μπορούν και πρέπει να διαφυλάξουν την επιβίωση της κοινωνίας , να διεκδικήσουν με αγώνες την μη κατάργηση των δομών της.  Άλλωστε στην ιστορία της ανθρωπότητας τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες!

                                                                   για την    ¨Δυναμική συνεργασία¨

                                                                                         Πούλου Γιώτα