Έρχεται χιονιάς την Τρίτη και Τετάρτη (αναλυτικοί χάρτες)

Κοινοποίηση στα Social Media

Καθώς μπήκαμε δυναμικά στον χειμώνα με βροχές και χιόνια στα ορεινά και όχι μόνο ,από οτι φαίνεται στα μέσα της εβδομάδας τα χιόνια αυτή τη φορά θα κατέβουν και πιο νότια αλλά και πιο χαμηλά.

Παρ’όλα αυτά τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και θα δεν διαρκέσουν πολύ,ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και στα κεντρικά ανατολικά και νότια.

Οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το ύψος της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν γρήγορα μέχρι την ανατολική Στερεά-Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες χιονιού :

 Τρίτη 3/12/2013:

xionia

 

Τετάρτη 4/12/2013:

xionia2

Στους παραπάνω χάρτες δεν φαίνεται η υπόλοιπη χώρα καθώς προσπαθούμε να εστιάσουμε στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν οι χιονοπτώσεις. Τονίζεται οτι θα χιονίσει το πρωί της Τρίτης και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και στην βόρεια Θεσσαλία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο καθώς δεν φαίνονται στον υπάρχον χάρτη.

bigbear0310_001

Όσον αφορά την Αττική την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά ,την Τρίτη κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα(Πάρνηθα-Κιθαιρώνας) και μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα χιονίσει και στην κορυφή της Πεντέλης.

Όσον αφορά την Τρίτη επειδή η ψυχρή μάζα κάθεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ευνοείται πιο πολύ η βορειοδυτική Αττική ,αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κατέβουν τα χιόνια πιο χαμηλά την ίδια στιγμή που ο Υμηττός και η Πεντέλη δεν δέχονται χιονοπτώσεις. Σταδιακά όμως θα χιονίσει αργότερα και στην Πεντέλη (800-900 μέτρα).

Την Τετάρτη το πρωί θα έχουμε χιονοπτώσεις και πάλι στα γύρω ορεινά που μέχρι το μεσημέρι . Στα ημιορεινά τμήματα θα έχουμε χιονόνερο η ψιλόβροχο και βροχές στα πεδινά-θαλάσσια παραθάλασσια τμήματα της Αττικής.

 Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες με τα υψόμετρα χιονόπτωσης στην Αττική:

 Τρίτη 3/12/2013:

xionia attiki triti

Tετάρτη 4/12/2013:

tetarti xioni attiki

weather-in-greece.gr

από http://www.makeleio.gr