Η “Πορεία Ελπίδας” περνάει από τη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

“Πορεία Ελπίδας”. Ένα “ταξίδι ανάτασης” του κ. Πέτρου Δρόσου από την Αίγινα προς το Άγιο Όρος, με τα πόδια.

Πρόκειται για ένα τάμα, μία υπόσχεση πίστης, κάτι που ωρίμασε σταδιακά στην σκέψη του κυρίου Πέτρου Δρόσου και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσει.

Ο κύριος Δρόσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ότι για να εκπληρώσει το τάμα του θα περπατήσει περίπου 780 χιλιόμετρα, από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Ουρανούπολη. Υπολογίζει ότι θα μπορεί να περπατά 25 χιλιόμετρα την ημέρα και θα είναι στον προορισμό του μετά από 30 περίπου ημέρες. Η “Πορεία Ελπίδας”, όπως έχει ονομάσει αυτό το ταξίδι ο κύριος Πέτρος Δρόσος θα ξεκινήσει το Σάββατο από το ναό του Αγίου Νεκταρίου και περπατώντας θα φτάσει μέχρι το λιμάνι της Αίγινας. Από εκεί το πλοίο θα είναι το μοναδικό μέσο που θα χρησιμοποίησε στη διαδρομή του, καθώς όλη η απόσταση θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο με τις δικές του δυνάμεις. Είναι “σκληρό” το τάμα του παραδέχεται, αλλά εξηγεί ότι κατά την προσωπική που του πορεία στη ζωή, αυτή τη στιγμή χρειάζεται μία βοήθεια που δεν μπορεί να του τη δώσει κανένας.

Ο ίδιος θα επιθυμούσε αυτό το ταξίδι να γίνεται κάθε χρόνο, να συγκεντρωθούν και άλλοι άνθρωποι γύρω του και η “Πορεία Ελπίδας” να γίνεται σε ετήσια βάση. Μάλιστα σημειώνει ότι όσοι κάτοικοι του νησιού το επιθυμούν μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί με τα “υπέρ υγείας” ονόματα και εκείνος θα τα μεταφέρει στη μονή που θα επισκεφθεί στο Άγιος Όρος. Για την “Πορεία Ελπίδας” έχει ενημερωθεί η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ώστε να γνωστοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας τα σημεία από τα οποία θα περάσει ο κύριος Δρόσος, αλλά και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Είναι αρκετά σημαντικό ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την πορεία που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν αν χρειαστεί κάτι. Στην Αίγινα θα υπάρχει μία τετραμελής ομάδας υποστήριξης με την οποία ο κύριος Δρόσος θα επικοινωνεί κάθε τέσσερις ώρες. Μαζί σχεδίασαν την πορεία της διαδρομής, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπόψιν οι χειμερινές συνθήκες. Το τηλέφωνο του κυρίου Δρόσου είναι: 6983586840, χαριτολογώντας λέει ότι όλο και κάποιος Αιγινήτης θα βρίσκεται κάπου κοντά από τα σημεία που θα περάσει σε αυτή την “Πορεία Ελπίδας”.

Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μία επιστολή για την “Πορεία Ελπίδας” κλείνει έτσι: “Το μόνο που ζητά ο ίδιος από εμάς, συνοψίζεται σε μία του φράση: προσευχηθείτε να φθάσω”.

Σήμερα 1/12/2013 (δεύτερη μέρα) βρίσκεται στην Οινόη (ιερός ναός Αγ. Τριάδας) και αύριο 2/12 ψάχνει κατάλυμα  στην πόλη της Θήβας.

https://www.facebook.com/aeginawalkofhope?ref=ts&fref=ts

πηγή: http://www.aeginaportal.gr/ekpompes/12059-poreia-elpidas-ena-taksidi-anatasis-tou-k-petrou-drosou-apo-tin-aigina-pros-to-agio-oros.html