Ενημέρωση Γ. Μουλκιώτη και Ν. Παπαγγελή από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη και τον Δήμαρχο Λεβαδέων Νίκο Παπαγγελή συναντήθηκαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς με αντιπροσωπεία γονέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να ζητήσουν την βοήθειά τους για την εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Μουλκιώτης αναφέρθηκε τις παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας που ήδη έχει κάνει ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, παρουσία των μαθητών, με τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηλία Παλιαλέξη, πληροφορήθηκε ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην συνάντηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης της χώρας με τον Υπουργό Παιδείας και ότι αναμένεται η πλήρωση θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελή οι μαθητές κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία εκφράζουν τη θλίψη και την αγανάκτησή τους «σχετικά με την αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία απέναντι στους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Αδιαφορία που έχει ως αποτέλεσμα «την υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα και με άμεσο κίνδυνο οι μαθητές όχι μόνο να κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα λήψης πτυχίου ειδικότητας (ειδικότητες βοηθών νοσηλευτών και βρεφονηπιοκόμων), αλλά και να μην τους παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν ισότιμα με τους άλλους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων και σύσσωμη η δημοτική αρχή δήλωσαν την συμπαράστασή τους τονίζοντας ότι στέκονται στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς «στο δίκαιο αίτημα τους για άμεση επίλυση στο πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου».

Επίσης η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές του επαγγελματικού Λυκείου να κερδίσουν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα στη μάθηση και την επαγγελματική σταδιοδρομία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Παπαγγελής απέστειλε ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς.