Το απόγευμα της Πέμπτης η πληρωμή του υπόλοιπου της Εξισωτικής

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατατίθενται σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας κατά απόλυτο τρόπο τις πληροφορίες του Agronews και της Agrenda, στους λογαριασμούς των επιλαχόντων της εξισωτικής αποζημίωσης τα 20 εκατ. ευρώ, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση πριν από μερικές εβδομάδες.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Μαζί με τους επιλαχόντες, που δικαιώνονται από τον αποκλεισμό τους κατά την προηγούμενη πληρωμή, θα συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα όσων έλαβαν μειωμένα ποσά κατά 10%.

Τα χρήματα θα είναι από την Παρασκευή διαθέσιμα στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ενώ όσοι δικαιούχοι έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Από τις εξασφαλισμένες πιστώσεις, μένουν ακόμα 8 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή νέων ενστάσεων που θα προκύψουν, καθώς και παλαιών εκκρεμοτήτων από τα έτη 2008-2011.

 

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Aργά το απόγευμα της Πέμπτης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προχωράμε σήμερα στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους παραγωγούς. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και παρά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου και ειδικότερα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, έναν κλάδο στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και η στήριξή  του αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες».

από http://www.agronews.gr