«Γιοφύρι της Άρτας» το Ξενία της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Λίγο ακόμα να συνεχιστεί το… σίριαλ του Ξενία στη Λιβαδειά και τότε οι ντόπιοι αντί για «Γεφύρι της Άρτας» θα χρησιμοποιούν «Ξενία της Λιβαδειάς».

Το θέμα του Ξενία για πολλοστή φορά συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για μια ακόμα φορά οι σύμβουλοι ενημερώθηκαν για θέματα μικρά αλλά σημαντικά που δεν γνώριζαν από την αρχή.

Έτσι και πάλι με την ευκαιρία η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή η οποία όμως δεν δείχνει να «ιδρώνει το αυτί της».

Τόσο ο Γιάννης Αποστόλου από την μείζον μειοψηφία όσο και η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Κοτσικώνας μίλησαν για μεγάλη καθυστέρηση αλλά και για λάθος χειρισμούς από τη δημοτική αρχή.

«Από την αρχή ήμασταν αντίθετοι με τη διαδικασία και στη πορεία αποδεδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο», είπε ο Γ. Αποστόλου και πρόσθεσε: «Ο εργολάβος ενέπαιζε τη δημοτική αρχή και την τεχνική υπηρεσία γιατί πίστευε ότι δίνοντας μεγάλη έκπτωση θα κοροϊδέψει το δήμο και τελικά θα έπαιρνε τα χρήματα που ήθελε να πάρει και εν μέρει το κατάφερε. Μέχρι πριν λίγο οι σύμβουλοι δεν γνώριζαν οτι έχει γίνει μείωση του φυσικού αντικειμένου και πόσο είναι αυτό. Η αύξηση του προϋπολογισμού λοιπόν δεν είναι 30000 ευρώ όπως λένε αλλά στην ουσία πάνω από 50000 αφού δεν έχει συμπεριληφθεί στο έργο η επίστρωση του δαπέδου εσωτερικά και εξωτερικά. Κάτι φυσικά που εμείς καταγγείλαμε».

Η Γ. Πούλου αφού σημείωσε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά κάποιος θα βρεθεί για να το ολοκληρώσει και να το λειτουργήσει δήλωσε σχετικά: «Με τις προδιαγραφές και τους όρους της σύμβασης εμείς διαφωνούμε. Θεωρούμε το ποσό υπέρογκο για την παρούσα οικονομική κατάσταση. Απαιτούνται ακόμα περίπου 100000 ευρώ και πλέον για να περαιωθεί, 150000 άυλη αξία και 5 ενοίκια μπροστά δηλαδή συνολική δαπάνη πάνω από 350000 ευρώ. Εμείς προτείναμε 50000 άυλη αξία και 3000 ευρώ το μήνα, όμως μειοψηφήσαμε».

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει: «Το έργο έχει καθυστερήσει πολύ, από τις εργασίες που προβλέπονταν στην αρχική μελέτη πολλές δεν έχουν γίνει, πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έγινε κακή διαχείριση και κατασκευαστικά και οικονομικά».

Ο Ν. Κοτσικώνας επεσήμανε ότι «το Ξενία έχει ξεκινήσει στραβά» κάτι που η παράταξή του το είχε επισημάνει από την αρχή και συμπλήρωσε: «Η δημοτική αρχή επέλεξε να κατασκευάσει ένα Ξενία που δεν της ανήκει παρά μόνο για μερικά χρόνια, να δαπανήσει αρκετά χρήματα και να μη ολοκληρώσει την κατασκευή του αλλά να την αναθέσει σε όποιον αναλάβει την εκμετάλλευση του με διάφορους όρους που δεν ξέρων αν μπορούν να υλοποιηθούν στις σημερινές οικονομικές συνθήκες δεδομένου οτι ο ιδιώτης θα πρέπει να σηκώσει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος».

Και κατέληξε: «Κατά την άποψή μα το Ξενία έπρεπε να λειτουργούσε ως δημοτικό αναψυκτήριο και να ήταν ταυτόχρονα ένας πολυχώρος δραστηριοτήτων. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα ήταν ζημιογόνο, θα είχε έσοδα για το δήμο χωρίς αυτό να είναι ο στόχος αφού το ζητούμενο είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες, τους επισκέπτες με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη».