Στο Δ.Σ. Λιβαδειάς ο ΑΠΟΔΗΛ με αθλητικές εγκαταστάσεις και ωδείο

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού επέλεξαν αυτή τη φορά η δημοτική αρχή Λιβαδειάς και η αντιπολίτευση του Δ.Σ. για να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους με αφορμή την συζήτηση του προϋπολογισμού του ΑΠΟΔΗΛ.

Το έδαφος πρόσφορο και για τους δύο δεδομένου ότι σε καιρό κρίσης τα συγκεκριμένα θέματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Κοινή δε είναι η διαπίστωση πως παρά τις προσπάθειες του προέδρου του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων Γιώργου Καραμάνη η δημοτική αρχή παρά την «πλούσια» σε λόγια δράση δεν δείχνει και μεγάλο ενδιαφέρον γεγονός το οποίο επεσήμανε η αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για προϋπολογισμό φτώχιας.

poyloy«Ο προϋπολογισμός του ΑΠΟΔΗΛ είναι προϋπολογισμός φτώχιας, με πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, ιδιαίτερα συρρικνωμένος και στερεί υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού από τους δημότες σε μια περίοδο που ο δήμος θα έπρεπε να έχει περισσότερες δράσεις σε αυτούς τους τομείς», τόνισε η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασιας» Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης ένα θέμα με τον Λεβαδειακό το οποίο συνεχίζεται και μάλιστα άκουσα με έκπληξη ότι προσέφυγε ο ΑΠΟΔΗΛ σε νομικό σύμβουλο για την σύμβαση με τον Λεβαδειακό που χρησιμοποιεί το δημοτικό στάδιο. Αν και αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα η δημοτική αρχή χρειάστηκε τρία χρόνια».

Παράλληλα η κ. Πούλου σημείωσε ότι «υπάρχουν εκατέρωθεν παράπονα» διότι και ο Λεβαδειακός υποστηρίζει ότι δεν συμψηφίζονται οι δαπάνες που κάνει αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει τι οφείλει και τι πληρώνει ο Λεβαδειακός».

apostoloy

Φτωχό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και χαλαρή την λειτουργία του ΑΠΟΔΗΛ ο Γιάννης Αποστόλου αφού όπως είπε χαρακτηριστικά δεν εισπράττει τους πόρους που δικαιούται.

«Η επιχορήγηση που έχει πάρει μέχρι σήμερα όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ είναι 160000 ευρώ. Δικαιούται όμως 310000 και υπάρχει ένα κενό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις», είπε ο κ. Αποστόλου και ανέφερε παράδειγμα όπου μια πρώην εργαζόμενη «δεν έχει πάρει ακόμα το εφάπαξ» διότι όπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. του Οργανισμού «προηγείται άλλος» όταν θα έπρεπε να πάρουν και οι δύο το ποσό του δικαιούνται.

Ο Γ. Αποστόλου αναφερόμενος στη λειτουργία του ΑΠΟΔΗΛ έκανε λόγο για αδιαφορία επισημαίνοντας ότι δεν συμμετέχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και αναρωτήθηκε αν αυτό γίνεται επειδή δεν καταβάλλεται δαπάνη παράστασης.

«Όποιος θέλει να προσφέρει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό πρέπει να το κάνει αφιλοκερδώς» κατέληξε.

kotsikonas1Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Κοτσικώνας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια φθίνουν και ο αθλητισμός και ο πολιτισμός κάνοντας δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του δημοτικού Ωδείου.

«Έχει συρρικνωθεί το αντικείμενό, του έχουν μειωθεί οι καθηγητές και αναπόφευκτα μειώνονται και οι μαθητές, παρόλο που υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση από παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την μουσική», είπε και συμπλήρωσε: «Παράλληλα στο δημοτικό ωδείο υπάρχουν συμβάσεις εργασίας «λάστιχο» για τους καθηγητές που πλέον τους υποχρεώνουν να εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου και χωρίς ρεπό». Ακολούθως υπογράμμισε ότι ο ΑΠΟΔΗΛ «με ευθύνη της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα και να δει τους εργαζόμενους ως ανθρώπους».

karamanisgΟ πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργος Καραμάνης απαντώντας σε όσα καταλόγισε η αντιπολίτευση είπε μεταξύ άλλων ότι η επιχορήγηση από το δήμο καταβάλλεται ολόκληρη κάθε χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 310000 που είναι και τα κύρια έσοδα του Οργανισμού ενώ κάποια άλλα πολύ λιγότερα προέρχονται από τα ενοίκια δύον κυλικείων.

«Με αυτά κινούμαστε και λειτουργούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάνης και συνέχισε με το ζήτημα του Λεβαδειακού.

«Το θέμα του Λεβαδειακού σχετικά με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια δεν είναι τωρινό, είναι από το 2000. Εμείς βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τον Λεβαδειακό για αν αρχίσει να πληρώνει σε ότι αφορά το 15% από τις διαφημίσεις και το 15% από τα εισιτήρια. Το μόνο όμως μέχρι στιγμής που έχουμε καταφέρει είναι να εισπράξουμε φέτος 14000 ευρώ για το ρεύμα κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που εισπράξαμε κάποια χρήματα από την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Πιστεύω δε ότι σε κάποια στιγμή θα λήξει το θέμα και ο Λεβαδειακός θα αποδώσει τις υποχρεώσει του», είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι  «επειδή υπάρχουν παλιές οφειλές εμείς δεν θα πληρώσουμε ρεύμα θα το πληρώνει ο Λεβαδειακός».

Ακόμα έκανε γνωστό ότι μόλις διευθετηθεί το θέμα του Λεβαδειακού πρέπει όλοι οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν δημοτικές εγκαταστάσεις «να βάζουν και αυτοί τον οβολό τους» διότι «οι σύλλογοι έχουν παιδιά, δικά μας παιδιά και εισπράττουν, θα πρέπει λοιπόν να αποδώσουν κάποια χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων».

Όπως είπε ο Γ. Καραμάνης αυτό ισχύει και για το κλειστό και για το κολυμβητήριο.

Μάλιστα όπως είπε «η ΑΕΛ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και με πρωτοβουλία της έβαψε τα αποδυτήρια και βοήθησε σε κάποια πράγματα με τον τόπο ενώ προτίθεται να συμβάλει και άλλο ακόμα και με κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να λειτουργήσει το κλειστό και να υπάρχει θέρμανση».

Σε ότι αφορά το κολυμβητήριο τόνισε ότι «είναι το μοναδικό στην Ελλάδα από το οποίο ο δήμος από τους συλλόγους που το χρησιμοποιούν δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ παρόλο που οι σύλλογοι από τα μέλη τους εισπράττουν». Μπορεί όπως είπε τα έσοδα αυτά να είναι πενιχρά ωστόσο «όλα τα κολυμβητήρια έτσι λειτουργούν» και ανέφερε το παράδειγμα των Τρικάλων όπου «είναι 5 σύλλογοι που πληρώνουν 80 ευρώ αν ώρα την διαδρομή διότι διαφορετικά δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα για πετρέλαιο και θέρμανση».

Τέλος για το δημοτικό Ωδείο ο κ. Καραμάνης δήλωσε: «Φτιάξαμε ένα ωράριο απογευματινό διότι το πρωί δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται εκεί οι καθηγητές αφού δεν πήγαιναν παιδιά. Έτσι πλέον το πρωί οι αίθουσες θα χρησιμοποιούνται από το 2ο δημοτικό σχολείο ώστε να μη πληρώνει ο δήμος για άλλες αίθουσες λόγο των ελλείψεων που υπάρχουν».