Η κρίση στις κάλπες του ΤΕΕ(φωτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι εκλογές του φορέα των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας διεξήχθησαν εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης κι ενώ οι μηχανικοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο οικονομικό και επαγγελματικό περιβάλλον.
Οι συνθήκες αυτές για το ελληνικό τεχνικό επιστημονικό δυναμικό αποτυπώθηκαν και στην κάλπη, με το ποσοστό της αποχής να αγγίζει το 50%. Στον τομέα Φθιώτιδας μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν προσέλθει 450 μέλη σε σύνολο 1000.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Η καταμέτρηση για την αντιπροσωπεία της Ανατολικής Στερεάς αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας.
Αρχικά θα αναδειχθούν οι αντιπρόσωποι για την κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ. Έπειτα θα καταμετρηθούν οι ψήφοι για το κεντρικό πειθαρχικό, ακολούθως θα δοθούν τα αποτελέσματα των εκπροσώπων στις επιστημονικές επιτροπές και τέλος τα τοπικά αποτελέσματα.
Οι μηχανικοί αποδεικνύονται από τα πρώτα και μεγάλα θύματα των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης, της συρρίκνωσης της οικονομίας και του παραγωγικού ιστού. Από «πιλότοι» επί δεκαετίες της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί στην πλειονότητά τους σε «διεκπεραιωτές» των εισπρακτικών επιχειρήσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Εξαιτίας των συνθηκών αυτών οι πάντες κατά την διάρκεια της διαδικασίας την Κυριακή απέφυγαν να διακινδυνεύσουν προγνωστικά.
Η ψηφοφορία έγινε σε 169 εκλογικά τμήματα, σε 61 πόλεις της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

από lamiastar.gr