Ίδρυση νυχτερινού ΕΠΑΛ ζητά ο δήμος Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην διεκδίκηση νυχτερινού ΕΠΑΛ προχωρά ο δήμος Λεβαδέων μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση κατά την διάρκεια της οποίας τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από την αντιπολίτευση επισημάνθηκε η ανάγκη λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολειού ειδικά στη σημερινή εποχή ενώ παράλληλα εκφράστηκαν και οι αγωνίες για το μέλλων της εκπαίδευσης.

Με την παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, κ. Τζαμτζή, έγινε

Η εισήγηση της σχετικής πρότασης κατατέθηκε παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ηλία Τζαμτζή που τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική στην πρόταση που θα δώσει μια διέξοδο στα άτομα που εργάζονται ώστε να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους.

Επίσης δεν παρέλειψε, να αναφέρει ότι στο παρελθόν ο βαθμός επιτυχίας των νυχτερινών λυκείων ήταν ισότιμος με την επιτυχία των πρωινών λυκείων στις πανελλήνιες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος σχετικά με τις ελλείψεις καθηγητών στο πρωινό ΕΠΑΛ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ασκηθεί πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών με ωρομίσθιους και υπογράμμισε ότι λόγω της δύσκολης περιόδου και του μεταβατικού σταδίου που βρίσκεται η εκπαίδευση αυτήν την στιγμή, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές.

«Είμαστε σαφέστατα υπέρ της δημιουργίας οποιουδήποτε σχολείου και ειδικά στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Όταν ανοίγεις ένα σχολείο κλείνεις μια φυλακή», είπε η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα θέσαμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας διότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του πρωινού ΕΠΑΛ που σε συγκεκριμένες ειδικότητες λόγο έλλειψης καθηγητών οι μαθητές κινδυνεύουν να μη δώσουν φέτος ούτε εξετάσεις. Ο δήμος λοιπόν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των λειτουργικών εξόδων αλλά πρέπει το σχολείο να στελεχωθεί με απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό».

Για την ανάγκη λειτουργίας νυχτερινού ΕΠΑΛ στη Λιβαδειά μίλησε ο επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Κοτσικώνας τονίζοντας ότι «οι νέοι και όχι μόνο οι εργαζόμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Αυτό ωστόσο όπως επεσήμανε «δεν σημαίνει ότι η τυχόν ίδρυση νυχτερινού ΕΠΑΛ θα αντικαταστήσει το ΕΠΑΣ που καταργείται από το 2014 ή θα αντικαταστήσει τα προβλήματα του ημερήσιου ΕΠΑΛ που είναι τεράστια αφού δεν υπάρχουν καθηγητές και οι μαθητές οδηγούνται σε αδιέξοδο».

Και κατέληξε: «Ναι να παλέψουμε να ιδρυθεί νυχτερινό ΕΠΑΛ όμως θα πρέπει να επανδρωθεί με καθηγητές όχι ωρομίσθιους αλλά μόνιμους προκειμένου να λειτουργεί αξιοπρεπώς και οι μαθητές να πάρουν τα εφόδια που πρέπει».