3η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Κ. Κ. Γ. Ε.Θ.

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα εγκαίνια της 3ης έκθεσης έργων τέχνης κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που πραγματοποιείται  στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με την ευγενική συνδρομή του Δήμου Θηβαίων, παραβρέθηκαν ο Δημάρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο  Αντιδημάρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, δημιουργικά χρηστικά αντικείμενα από ξύλο και μέταλλο και πολλά άλλα που φιλοτεχνήθηκαν και δημιουργήθηκαν από τις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματός. Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση, σε χαμηλές τιμές και τα έσοδα από κάθε έργο θα κατατεθούν στον ατομικό λογαριασμό της κρατούμενης που το δημιούργησε.

Ο κ. Δήμαρχος, στο  χαιρετισμό που απηύφθηνε συνεχάρη τις δημιουργούς που φιλοτέχνησαν τα έργα τέχνης, τη Διεύθυνση, το προσωπικό του καταστήματος και την εποπτεύουσα Εισαγγελική Αρχή, δηλώνοντας την στήριξή του Δήμου Θηβαίων στις έγκλειστες γυναίκες που προσπαθούν μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό να επανακτήσουν την κοινωνικοποίησή τους.