Απάντηση Αρβανιτόπουλου για τα εσπερινά ΕΠΑΛ. Τι λένε τα Δημοτικά συμβούλια Λεβαδέων και Θηβαίων;

Κοινοποίηση στα Social Media

Για να δούμε λοιπόν αν αυτή τη φορά ο Δήμος Λεβαδεών και η αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας στο νομό Βοιωτίας, θα ανταποκριθούν στην νέα εγκύκλιο που αναμένεται να αποστείλει του υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία εσπερινού ΕΠΑΛ στη Λιβαδειά.

 

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Δημοτική αρχή της Θήβας.

 

Η απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά είναι σαφής:

 

«Οι μεταβολές (ιδρύσεις, προαγωγές, καταργήσεις, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις) σχολικών μονάδων γίνεται με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των περιφερειακών διευθυντών. Ζητούνται επίσης οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών συμβουλίων, οι οποίες δεν είναι δεσμευτικού χαρακτήρα για την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων».

Τι μας λέει λοιπόν ο κος Αρβανιτόπουλος;

 

Πως οι εξελίξεις ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές αν ο Δήμος Λεβαδεών και Θήβας είχαν αντιληφθεί έγκαιρα την ανάγκη λειτουργίας εσπερινών ΕΠΑΛ, είχαν αποφασίσει σχετικά και είχαν αποστείλει το αίτημά τους για το σχολικό έτος 2013-14, κάτι που σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού δεν έχει γίνει.

 

Περιμένουμε λοιπόν τη στάση των Δημοτικών συμβουλίων και της αρμόδιας διεύθυνσης αν θα αποφασίσουν να καταθέσουν σχετικό αίτημα τουλάχιστον για την νέα σχολική χρονιά 2014-15, τη στιγμή μάλιστα που επιτακτικά όλοι οι φορείς λόγω των αναγκών που υπάρχουν υποστηρίζουν ότι πρέπει να λειτουργήσουν εσπερινά ΕΠΑΛ.