«Κουτοπονηριά»… ή λάθος;

Κοινοποίηση στα Social Media

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Δημοτική αρχή στη Λιβαδειά έχει προγραμματίσει τη νεότερη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, αύριο Τρίτη, ημέρα που η ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας παίζει το κρίσιμο επαναληπτικό μπαράζ με τη Ρουμανία.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας θα κρίνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μουντιάλ της Βραζιλίας γεγονός που θα αναπτερώσει των ηθικό των βασανισμένων Ελλήνων.

Δεν είμαστε από αυτούς βέβαια που πιστεύουν ότι σε ένα βασανισμένο λαό έτοιμο να εξεγερθεί, πρέπει να προσφέρεις θέαμα για να κατευνάσεις κοινωνικές εξεγέρσεις αλλά όπως και να το κάνουμε η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελο είναι ένα ξεχωριστό γεγονός που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Και αυτό είναι που έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο.

Να αισθανθούμε με κάτι υπερήφανοι.

Αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τη Λιβαδειά και κυρίως τους αιρετούς της.

Προφανώς τα προβλήματα που πρέπει λυθούν είναι πολύ πιο σημαντικά.

Αν είναι έτσι καλώς αλλά το εκλαμβάνουμε ως λάθος.

Αν όμως όλο αυτό το σκηνικό πλέκεται για να περάσουν «αναίμακτα» ή να αποφευχθούν εκτός ημερησίας θέματα που καίνε τότε σίγουρα μιλάμε για «κουτοπονηριά».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι

1.Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 286/2013 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013».

 

2. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 288/2013 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων άρδευσης Δήμου Λεβαδέων για το οικονομικό έτος 2014.»

3.Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για αποθήκη στη ΔΕ Χαιρώνειας,

 

4.Αποδοχή ποσού 300.350,00€ των ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2013 ΣΑΤΑ, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου και κατανομή αυτού.

 

5.Κατανομή ποσού 78.039,36 € (γ΄ δόση 2013 – Σχολικός Τροχονόμος) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.

 

6.Κατάπτωση της αρ. 34882/18-6-2013 εγγυητικής επιστολής συμμετοχής υπέρ του Δήμου Λεβαδέων.

 

7.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις Πολιτιστικές  ,Μορφωτικές και ψυχαγωγικές  εκδηλώσεις «ΤΡΟΦΩΝΕΙΑ  2013» του Δήμου Λεβαδέων.

 

8.Έγκριση και προσωρινή παραλαβή του Α΄ Σταδίου της μελέτης: «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κοινότητας Κυριακίου», της προκαταρκτικής μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας και επιλογή αναπτυξιακού σεναρίου & Διαβίβαση προτάσεων Δ.Σ. κ. Αβορίτη Δήμου.

 

9.Απευθείας αγορά οικοπέδων ιδιοκτησίας με αριθμ. 42,46,48,48Α,49 επί της δημοτικής οδού Ρούμελης.

(σημ. συνολικά πέντε περιπτώσεις)

 

10.Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Συντήρηση & Επισκευή Σχολικών Μονάδων».

 

11.Έγκριση 4ου Τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου: «Ανακατασκευή Ξενία Λιβαδειάς».

 

12.Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου: «Διαπλατύνσεις Πεζοδρομίων Οδών (Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου, & Φίλωνος).

 

13.Παράταση της σύμβασης με τίτλο: «Μελέτη αποχέτευσης – προσαγωγής ακαθάρτων & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κοινότητας Κυριακίου».

 

14.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 77/2013 του Ν.Π. ΑΠΟΔΗΛ που αφορά: «Προϋπολογισμός Οικονομικού Έτους 2014».

 

15.Μεταβολές σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης –Προτεινόμενο προς ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

 

16.Εξέταση ένστασης του υπαλλήλου του Δήμου κ. Δημάκα Λουκά που αφορά την 243/2013 απόφαση του Δ.Σ.