ΑΑΚΠ Λιβαδειάς: Καταγγέλλουμε Κυβέρνηση, ΕΕ κ ΔΝΤ, και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης

Κοινοποίηση στα Social Media

Η τρί-κομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, μεθοδευμένα αποδιοργανώνει, καταργεί και κλείνει, τις Δημόσιες υπηρεσίες ώστε απαξιωμένες να τις προσφέρει στους ιδιώτες. Στην προσπάθεια αυτή δεν διστάζει ακόμα και αν πρόκειται να καταστρέψει τις απαραίτητες οργανωμένες υποδομές για την ζωή των πολιτών. Νοσηλεία, εκπαίδευση, νερό, σκουπίδια τα φιλέτα της πίτας που οι διεθνείς και ντόπιοι δια- πλεκόμενοι θέλουν να μοιραστούν.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, η κυβέρνηση παίζει για πολλοστή χρονιά το έργο που και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν ανεβάσει «την σωτηρία της χώρας», σε σκηνοθεσία ΕΕ και ΔΝΤ.  Έτσι έχουμε μια αναγνωρισμένα πασιφανή πλέον φάρσα, εν μέσω  της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που μαίνεται να μας απειλούν για τα δεινά που μας περιμένουν αν τυχόν και δεν τους επιλέξουμε να μας σώσουν και από την άλλη να αντιμετωπίζουμε μια ελλεεινή και τρισάθλια τραγωδία όταν νομοθετούν την καταστροφή της ίδιας μας της ζωής για να σώσουν τον ντόπιο και διεθνή καπιταλισμό.

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν στον Δημόσιο τομέα έρχονται ακριβώς μετά από την οριακή ψήφιση στην βουλή από μια τρεκλίζουσα κυβέρνηση, του τρίτου κατά σειρά καταστροφικού (όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των ΕΕ και ΔΝΤ) πακέτου μνημονιακών μέτρων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια για την «αμφίβολη σωτηρία των τραπεζών».  Αυτές οι απολύσεις απαιτούνται για να πείσουν τις αγορές ως προς την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να κυβερνά σε έκτακτες συνθήκες. Απαιτείται δε σαν διαπιστευτήριο ικανότητας από την κυβέρνηση της Ελλάδας, πως μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή των κανιβαλικών προγραμμάτων, για την εξόφληση από την εργαζόμενη κοινωνία των νέων απόκοσμων και βάρβαρων μέτρων που θα ακολουθήσουν την νέα «σωτηρία», που ετοιμάζει να εφαρμόσει το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο στην χώρα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης από την αδυναμία αυτής της κυβέρνησης, επέβαλε  για την νομοθέτηση των μέτρων, την απροκάλυπτη  πλέον χρησιμοποίηση από μεριάς της, των εργατοπατέρων συνδικαλιστών, κύρια της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, που ολοφάνερα πρόδωσαν την μάχη ενάντια στα μέτρα, αρνούμενοι να κηρύξουν μέσο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την γενική απεργία διαρκείας.  Την γενική απεργία διαρκείας που χιλιάδες διαδηλωτές στις πορείες και τα συλλαλητήρια απαιτούσαν, αναγνωρίζοντας την σαν το μόνο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων που μπορεί να παραλύσει αυτό το εχθρικό κράτος και να ανατρέψει αυτούς που κυβερνούν και του καταστρέφουν την ζωή.

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού που βρίσκονται σήμερα σε κατάληψη, αρνούμενοι να αποδεχτούν τις απολύσεις. Πιστεύουμε πως η αντίδραση τους, πρέπει να βρει μιμητές σε όλη την χώρα, σαν τον μόνο υγιή τρόπο αντίδρασης ενάντια στην κατάθλιψη της προδοσίας. Είναι η αντίδραση που μπορεί να ενώσει από τα κάτω, τα ρυάκια της αγανάκτησης και της οργής, στο ορμητικό ποτάμι της ανατροπής των μνημονίων και αυτών που τα νομοθετούν.

Συναγωνιστές ο εχθρός είναι κοινός και η λύση στα προβλήματα που μας δημιουργούν οι πολιτικές επιταγές του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, με τα απανωτά μνημόνια, μόνο με τον κοινό αγώνα δημόσιων και ιδιωτικών, εργαζόμενων και άνεργων, μεταναστών και ντόπιων εργατών μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Συναγωνιστές είμαστε στο πλευρό σας ενεργά, συμπαραστάτες σε έναν αγώνα που ξεκινήσατε εσείς αλλά που για να ολοκληρωθεί νικηφόρα θα χρειαστεί να συνδράμουμε δίπλα σας όλοι οι κατατρεγμένοι για να συνδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις που θα φράξουν τον δρόμο στην βαρβαρότητα και τον φασισμό, ανοίγοντας την οδό για μια πραγματικά αξιοπρεπή  και ανθρώπινος αντάξια, ελεύθερη κοινωνία.

Ενάντια στην βαρβαρότητα και τον εκφασισμό των από πάνω,     να αντιτάξουμε,

την αλληλέγγυα χωρίς προϋποθέσεις,

μαζικά ενωτική αντίδραση των από κάτω.

 

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

………………………………………………….

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

                Στη συγκυρία που διανύουμε η συγκυβέρνηση εγγυάται την επιθετική εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων μέσα από την όξυνση της κρατικής καταστολής και την γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η αντιιμπεριαλιστική αντικυβερνητική παλλαϊκή κινητοποίηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαδηλώσαμε περισσότεροι από 15.000 λαού και νεολαίας με μαζικά και συγκροτημένα μπλοκ με το κεντρικό στίγμα να δίνεται από τους Φοιτητικούς Συλλόγους μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και Καταλήψεις τους. Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ έγινε σαφές ότι κεντρική κατεύθυνση του κράτους αποτέλεσε η καταστολή των κινητοποιήσεων αυτών.

Αυτό καταδεικνύει και η στάση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη που στάθηκε προκλητική ήδη από τις προηγούμενες μέρεςμε την στοχοποίηση και την δίωξη αγωνιστών συνδικαλιστών εργαζομένων. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις αποφάσεις τους έμπρακτα προχώρησαν στην περιφρούρηση και υπεράσπιση του πανεπιστημιακού Ασύλου με την επιστροφή τους σε αυτό. Έτσι, αψηφώντας το κλίμα τρομοκράτησης επιλέχθηκε η επιστροφή στο Άσυλο ακριβώς επειδή υπαγορευόταναπό την αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και την αναγκαιότητα υπεράσπισης του,ιδιαίτερα καθώς το κτίριο της Πρυτανείας τελούσε υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς εργαζομένους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι επέστρεψαν στο χώρο αυτό με συγκροτημένο και περιφρουρημένο τρόπο. Σε αυτό η απάντηση που δόθηκε από πλευράς κρατικής καταστολής ήταν η  πρωτοφανούς κλίμακας κινηματογραφικού τύπου επίθεση, στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των μελών των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργολαβικών εργαζομένων. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως από νωρίς το πανεπιστήμιο είχε περικυκλωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάνοντας σαφές ότι η επιχείρηση ήταν προσχεδιασμένη, ενώ η τρομοκράτηση είχε ξεκινήσει ήδη πριν την έναρξη της πορείας με την προσαγωγή 3 φοιτητών στην πλατεία Χημείου. Αποτέλεσμα της βίαιης κρατικής καταστολής ήταν οι συλλήψεις 16 συναγωνιστών ενεργών συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων.

Η βίαιη επίθεση της Αστυνομίας συντελέστηκε με την ταυτόχρονη μαζική εισβολή των ΜΑΤ από την Αγίου Δημητρίου και την Εγνατία διαμέσου της λεωφόρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ρίψη βομβών κρότου λάμψης, ακόμη και σε ευθεία βολή, προς το Φοιτητικό μπλοκ που παρέμενε συγκροτημένο στο χώρο περιμετρικά της Πρυτανείας. Τα ΜΑΤ προχώρησαν με επιθετικό και βάναυσο τρόπο εναντίον των φοιτητών της περιφρούρησης των Φοιτητικών Συλλόγων τους οποίους απομόνωσαν και ξυλοκόπησαν. Στη συνέχεια τους προσήγαγαν και τους μετέφεραν στην ΓΑΔΘ όπου και ανακοινώθηκε η σύλληψή τους.

  • Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους διωκόμενους συναδέλφους και συναγωνιστές.
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών της σύλληψης τους.
  • Οι δίκαιοι αγώνες του λαού και της νεολαίας δε τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται.

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ