Η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς «διαμαρτύρεται» ο δήμαρχος «κωφεύει»

Κοινοποίηση στα Social Media

Την  άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, στην άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και στην κατάληψη   κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, ζητάει για ακόμη μια φορά η  Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς.

Είναι η τρίτη φορά που στέλνεται σχετική επιστολή προς το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή, τους αντιδημάρχους  Αποστολίδη και Πολυτάρχου, καθώς και στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής.

Την προηγούμενη φορά είχε κοινοποιηθεί και προς την τροχαία, όσον αφορά  στην κατάληψη του δημοτικού οδοστρώματος μπροστά από τα καταστήματα, με την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων (κώνοι- χαλασμένα ποδήλατα) και στον Εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ερωτηθείς από δημοτικό σύμβουλο για το θέμα πέταξε το μπαλάκι στην αστυνομία.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Αντιμετώπιση προβλήματος παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων δημοτικών χώρων».

Με την παρούσα επιστολή, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς επιθυμεί εκ νέου να θέσει υπόψη σας, το έντονο πρόβλημα που συνεχίζει να παρουσιάζεται στην πόλη μας από την παράνομη κατάληψη επιπλέον κοινόχρηστων δημοτικών χώρων:
1. με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πέραν των τετραγωνικών μέτρων που τους έχει επιτραπεί κατόπιν σχετικής άδειας από το Δήμο
2. με τοποθέτηση «ζαρντινιερών» για την οριοθέτηση των εισόδων των καταστημάτων
3. με τοποθέτηση μικροαντικειμένων έμπροσθεν των καταστημάτων (π.χ. κώνους, παλαιά ποδήλατα και μηχανάκια)
4. με την παράνομη κατασκευή τεντών, υπερυψωμένων δαπέδων επί των πεζοδρομίων και άλλων παραπετασμάτων5. με την παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων από καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς από συνεργεία αυτών.
Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στην ελεύθερη προσπελασιμότητα των δημοτών, στην στάθμευση των οχημάτων και εκτός ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών εκμεταλλεύονται την ανοχή της δημοτικής αρχής για την επέκταση των καταστημάτων τους στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, επιπλέον δημιουργούν μια αισθητική υποβάθμιση της εικόνας της πόλης.
Επειδή πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής και να τιμωρούνται οι παραβάτες, αλλά και επειδή θα πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε την καλαισθησία στην πόλη μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποδοθούν οι κοινόχρηστοι δημοτικοί χώροι στους πολίτες.
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς για τυχόν ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τον περιορισμό της παραπάνω αρνητικής εικόνας στην πόλη μας και παραμένουμε στη διάθεσής σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

από http://www.siriosfm.gr