Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας για τις Κυριακές

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο  με τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Βοιωτίας εκφράσαμε την αντίθεσή μας για το νόμο της κυβέρνησης (προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές).

Παρόλες τις αντιδράσεις όλων των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και των εκπροσώπων  των φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους.

Η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων και του αφανισμού της πλειονότητας των επιχειρήσεων, είναι προς όφελος μόνο των πολυεθνικών , πρέπει να  προβληματίσει σοβαρά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  , η κοινωνική διάσταση του ζητήματος καθώς θεωρούμε ότι οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού  ιστού των μικροεπιχειρήσεων, της οικογενειακής δομής και έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με τα ήθη – έθιμα – παραδόσεις και τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι προφανές, και ιδιαίτερα όσον αφορά την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται, ότι καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  ΄

Τουναντίον, περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα θα υπάρξουν για τις Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Ζητάμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να μην υπογράψει καμμία απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO