Πού είναι τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας;

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση με θέμα «Τι απέγιναν τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας που βρίσκονταν στον δημοτικό χώρο των πρώην σφαγείων Ιτέας;» κατέθεσαν προς τους υπουργούς  Εσωτερικών και Διαφάνειας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάς Γιάννης, Κυριακάκης Βασίλης, Μητρόπουλος Αλέξης και Στρατούλης Δημήτρης:

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών από Δημοτικούς Συμβούλους,  καθώς και με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, στον δημοτικό χώρο των πρώην σφαγείων Ιτέας, ο οποίος βρίσκεται επί της Ε.Ο. Ιτέας Ναυπάκτου, είχαν εναποτεθεί τα παρακάτω αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Ιτέας και νυν Καλλικρατικού Δήμου Δελφών Φωκίδας.

1.Αυτοκίνητο τύπου Τζιπ 4Χ4 LADA NIVA λευκό με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ-4609

2.Αγροτικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι υδραυλικοί του Δήμου Ιτέας με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ-4630

3.Απορριμματοφόρο Βαρέλα (σκουπιδιάρα) μάρκας LIAZ με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ- 4610

4.Αποφρακτικό αυτοκίνητο χρώματος πορτοκαλί

5. Αυτοκίνητο φορτηγό (30 τόνων),

6.Αυτοκίνητο τύπου Τρακτέρ (για την λειτουργία κομπρεσέρ) και

7.ΙΧΕ αγροτικό.

Τα οχήματα αυτά ήταν άλλα χαλασμένα κι άλλα εκτός κυκλοφορίας, και είχαν αποσυρθεί από τον πρώην Δήμο Ιτέας, σημερινή Δημοτική Ενότητα Ιτέας.

Στον προαναφερόμενο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, απασχολούνται εργαζόμενοι (δημοτικοί υπάλληλοι ), οι οποίοι στα μέσα   Νοεμβρίου 2012 έβλεπαν μια ομάδα αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι όντες ειδικευμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, για διάστημα περίπου πέντε ημερών, είχαν εισβάλει στον δημοτικό χώρο και ανενόχλητοι, διέλυαν τα οχήματα και κατόπιν τα έβγαζαν έξω για μεταφορά τους σε άγνωστες κατευθύνσεις.

Οι εργαζόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι ειδοποίησαν  άμεσα τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας , ο οποίος και προσήλθε στον χώρο. Αφού συνομίλησε με τους ανθρώπους που διέλυαν τα οχήματα, προφανώς  του είπαν ότι δεν προέβησαν αυθαίρετα στην διάλυση των αυτοκινήτων, γιατί δεν έκανε  καμία ενέργεια σταματήματός τους ή παρεμπόδισής τους. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι κλειστός και η είσοδος σε αυτόν επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εργασία, δηλαδή στους υπαλλήλους του Δήμου και σε εκείνους που σχετίζονται με τον Δήμο. Δημοτικούς συμβούλους, πολίτες που έχουν εργασιακή σχέση με τον Δήμο κλπ, κλπ.

Τα παραπάνω γεγονότα έγιναν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε προς την Δημοτική Αρχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 16-11-2012, δημοτικός σύμβουλος. Στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο,  ο οποίος είπε πως θα διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί προκειμένου να ενημερώσει το Δήμο και το Συμβούλιο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από την καταγραφή τους στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου όπως προκύπτει από το απόσπασμα του αριθμ. 17/16.11.2012 πρακτικού συνεδρίασης με αριθμό απόφασης 319/2012 με θέμα «Συγκρότηση επιτροπής για την παροχή γνώμης σε σχέση με την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία για το έτος 2012».

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος  απέστειλε  έγγραφα προς τους εμπλεκόμενους (υπηρεσίες και αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου), ζητώντας την διαλεύκανση των γεγονότων, αλλά από όσο γνωρίζουμε δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα επανήλθε από άλλον δημοτικό σύμβουλο και δόθηκε η απάντηση, πως «το συγκεκριμένο θέμα διερευνάται από τον Εισαγγελέα, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε δημόσια να το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα για την τύχη των αυτοκινήτων». Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι  αυτοί και με ποια άδεια είχαν εισέλθει στον ιδιόκτητο           δημοτικό χώρο  και συνέχιζαν να διαλύουν τα αυτοκίνητα και μετά την παρουσία του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας;

2.  Τα οχήματα των Δήμων με βάση τη Νομοθεσία εκποιούνται είτε μέσω

του ΟΔΔΥ, ή με πλειοδοτικό διαγωνισμό. ΄Έχουν γίνει οι εν λόγω

ενέργειες από το Δήμο Δελφών;

3.  Υπολογίζεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πάνω από 60 τόνους συν

διάφορα εξαρτήματα, με αξία πολλών χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα αυτά

εισπράχτηκαν από το Δήμο ή έχουν χαθεί;

 

Σταθάς Γιάννης

Κυριακάκης Βασίλης

 Μητρόπουλος Αλέξης

 Στρατούλης Δημήτρης