Κατάθεση στεφάνων (δείτε που!) στη Λιβαδειά αλλά και καταγγελίες

Κοινοποίηση στα Social Media

Με προσκύνημα και στέψη προτομών από αντιπροσωπείες σχολείων και κατάθεση στεφανιών από μαθητές στο μνημείο Ηρώων ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών για την γιορτή της σημαίας και την εθνική επέτειο της  28ης Οκτωβρίου στην Λιβαδειά.

Οι εκδηλώσεις όπως ανέφεραν τα μηνύματα της ημέρας «πρέπει να αποτελέσουν μια γιορτή για την δημοκρατία, μια ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» καθώς και «να υπάρξει η στράτευση όλων για την διατήρηση της ειρήνης και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για το σκοπό αυτό».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,  Ηλίας Τζαμτζής, σε σχετικό μήνυμά του επεσήμανε : «Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σύμβολο των αγώνων των ελλήνων και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της εθνικής μνήμης. Το έπος του ’40 αποτελεί ένα ένδοξο κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού. Είναι ημέρα μνήμης, ευγνωμοσύνης και εθνικής υπερηφάνειας που μας υπενθυμίζει τους ηρωικούς αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι Έλληνες του 1940 κατέπληξαν εχθρούς και συμμάχους. Αντιστάθηκαν σθεναρά στις ολοκληρωτικές δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Υπεραμύνθηκαν με πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τα παραδείγματα εκείνων των αγωνιστών ας γίνουν μήνυμα προς τις πνευματικές δυνάμεις του γένους να προετοιμάζουν και να οδηγούν τον ελληνικό λαό στους μεγάλους αγώνες. Είναι χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια κοινωνία καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

 

poyloyΩστόσο η μέρα έκρυβε και… εκπλήξεις. Από την τελετή απουσίαζε η αντιπολίτευση του δήμου Λεβαδέων, η οποία, όπως φάνηκε  στη συνέχεια, είχε απάντηση για την απουσία της. Λίγο μετά την τελετή η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την εκδήλωση στους συμβούλους της μειοψηφίας προκειμένου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.   

sim2

 

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου θα κορυφωθούν την Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου με την παρέλαση όλων των τμημάτων.

Από νωρίς το πρωί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επίσημοι φορείς της Βοιωτίας όπως και σημαιοφόροι μαθητές και παραστάτες θα παρευρίσκονται  στον Μητροπολιτικό ναό για την δοξολογία και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις  11:30 πμ. θα ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και με τερματισμό τη πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση έγινε στο μνημείο όπου στον στρατιώτη λείπει το χέρι που κρατούσε το όπλο το οποίο έχουν αφαιρέσει άγνωστοι αλλά οι γνωστοί αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να το αποκαταστήσουν…

mnimio