Εμβολιασμός και στείρωσης αδέσποτων ζώων στο δήμο Δελφών

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 μετά από πρόσκληση της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών πραγματοποιήθηκε οργανωμένη δράση προστασίας για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Δελφών από δέκα τέσσερις (14) κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Διαμορφώθηκε κατάλληλος χώρος στην περιοχή των παλαιών εργατικών κατοικιών στην Ιτέα (παραχώρηση χώρου στο Δήμο Δελφών), όπου και πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις, εμβολιασμός για λύσσα, αποπαρασίτωση και τοποθέτηση μικροτσίπ, σε 42 (37 σκύλοι και 5 γάτες) αδέσποτα ζώα της ευρύτερης περιοχής Ιτέας, Κίρρας και Γαλαξιδίου με την βοήθεια των ανθρώπων του Δήμου και εθελοντών ζωόφιλων και μελών της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας.

Το Σάββατο (19/10) το βράδυ δόθηκε δείπνο στους κτηνιάτρους και τους παρευρισκόμενους  εθελοντές από το Δήμο Δελφών καλύπτοντας επιπλέον και μέρος των λειτουργικών εξόδων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) που σημειωτέων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και βοηθούν στην προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας.

Τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας βοήθησαν στην κάλυψη τμήματος των λειτουργικών εξόδων.

Ο Δήμος Δελφών θα πραγματοποιήσει σύντομα στειρώσεις και στα υπόλοιπα αδέσποτα ζώα της ευρύτερης περιοχής της Άμφισσας με τη Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας.

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξαναέρθει στον Δήμο Δελφών κατόπιν προσκλήσεως.

 

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:

 

«Το θέμα των αδέσποτων ζώων είναι πρωτίστως θέμα πολιτισμού. Σε δύσκολες εποχές για την ανάπτυξη οργανωμένων δομών για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η προστασία των ζώων από την συντεταγμένη πολιτεία και κατ΄ επέκταση και την τοπική αυτοδιοίκηση, σημαντικότατο ρόλο διαδραματίζει η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών είτε σε επίπεδο φορέων είτε σε επίπεδο ατομικού εθελοντισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλλά και την γενικότερη προσφορά της όπως και τους φιλόζωους εθελοντές συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την συγκεκριμένη δράση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα των συμπολιτών μας, όπως και τα στελέχη του Δήμου μας που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Ο Δήμος μας μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και την συνδρομή των κατά τόπους Αντιδημάρχων αλλά και των Τοπικών μας Προέδρων θα συνεχίσει και θα επεκτείνει την συνεργασία του με τους παραπάνω φορείς και όσους άλλους έμπρακτα θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα επαρκές πλέγμα προστασίας των αδέσποτων ζώων με σκοπό τόσο την προστασία τους και την βελτίωση της διαβίωσής τους αλλά και την αποφυγή κινδύνων για την δημόσια υγεία».