Περίεργες εκσκαφές στα Σκούρτα

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια χώρα, που δοκιμάζεται εκτός των άλλων και από την χρόνια μη εφαρμογή νόμων και κατά συνέπεια την ατιμωρησία, κάποιοι δείχνουν ακόμα και σήμερα αμετανόητοι, προκλητικοί και θρασείς.

Γιατί το λέμε αυτό, διότι όπως καταγγέλλει αναγνώστης πολύ μεγάλης έκτασης παράνομες εκσκαφές διενεργήθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο στη ευρύτερη περιοχή των Σκούρτων και μάλιστα επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο χωρίο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει οι εκσκαφές ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν σταδιακά έως τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου με τομές, που υπερβαίνουν σε πολλά σημεία τα δύο έως δυόμιση μέτρα. Συγκεντρώθηκαν όπως επισημαίνει «κατά πλήρη παράβαση τόσο του ΝΟΚ (Άρθρο 4) όσο και του νόμου 2115/93 περί εξόρυξης ορυκτών δεκάδες χιλιάδες τόνων πρώτης ύλης».

Στην ευρύτερη περιοχή των Σκούρτων υπάρχουν χώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτά μεταξύ των οποίων και άμμου. Έτσι λοιπόν εκτιμά ότι η εξόρυξη έχει σχέση αμμοληψία για άγνωστους λόγους.

Σαν να μην έφταναν όμως οι εκσκαφές και η μεταφορά του προϊόντος εκσκαφής κάποιοι συνέχισαν με εισροή μπαζών στις τρύπες που δημιουργήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη καταγγελίες πολιτών σε πολλές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην Εταιρεία Εξόρυξης Βιομηχανικών Ορυκτών ενώ έχει ενημερωθεί και η αρμόδια υπηρεσία μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος.

«Από το είδος του «θηριώδους» μηχανολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε, της επαγγελματικής σήμανσης των εκσκαφών και της τεράστιας ποσότητας του προϊόντος εκσκαφής, είναι προφανές, ότι κάτι συνέβη αν και ο τελικός προορισμό του προϊόντος μέχρι τώρα παραμένει άγνωστος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αν και η εκσκαφή σταμάτησε οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν δείξει ότι δεν επιτρέπουν κανενός είδους αυθαιρεσίας θα επιληφθούν του θέματος.