Η «Δυναμική Συνεργασία» με τη Γιώτα Πούλου για το δήμο Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Από τη Λιβαδειά άρχισε η μάχη για τις δημοτικές εκλογές του 2014 αφού ήδη η «Δυναμική Συνεργασία» με την Γιώτα Πούλου επικεφαλής το βράδυ της Δευτέρας αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Λεβαδέων με ένα ψηφοδέλτιο όπου νέα στελέχη θα πλαισιώνουν τα παλιά σε ένα «πάντρεμα» εμπειρίας και ανανέωσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τα περίπου 100 μέλη της παράταξης το βράδυ της Δευτέρας στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στην Κρύα.

Η κ. Πούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε προέβη σε ένα απολογισμό της παρουσίας και της δράσης του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή του νυν δημάρχου Νίκου Παπαγγελή κάνοντας λόγο για ανικανότητα, προχειρότητα και έλλειψη διεκδικητικότητας δίνοντας έμφαση στην απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού Τμήματος από τη Λιβαδειά.

Δεν παράλειψε να αναφερθεί στην δύσκολη συγκυρία και τα «χτυπήματα» που δέχεται η αυτοδιοίκηση σημειώνοντας ωστόσο ότι παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν περιθώρια για έναν δήμο να στηρίξει και να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

«Το να κάνει κάποιος κριτική είναι εύκολο. Εμείς σήμερα αναλύσαμε παράλληλα τις θέσεις μας αλλά και το τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν δημοτική αρχή. Υπάρχουν πολλά περιθώρια. Περιθώρια να είμαστε άνθρωποι, να φροντίζουμε για τους συμπολίτες και τον δήμο μας βελτιώνοντας την καθημερινότητα που βιώνουν οι δημότες ταυτόχρονο με την προώθηση ενός οράματος και την υλοποίηση ενεργειών και προγραμμάτων που θα μπορούσαν να αναπτύξουν την πόλη και την δήμο Λεβαδέων στο σύνολο του. Σε αυτή την κατεύθυνση με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών την οποία δεν σνομπάρουμε αλλά σεβόμαστε και επιζητούμε θα προχωρήσουμε δημοκρατικά και με διαφάνεια», τόνισε σε δηλώσεις της η Γ. Πούλου.

Παράλληλα αν και ήταν υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε οτι η παράταξή της δεν επιδιώκει κομματικά χρίσματα αλλά και δεν θα αρνηθεί πολιτικές δυνάμεις που θα ήθελαν να στηρίξουν τη προσπάθεια ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της από την καθολική ανταπόκριση των μελών του συνδυασμού στη πρώτη συνάντηση στο δόμο προς τις εκλογές τον ερχόμενο Μάιο

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκλέχθηκε επιτροπή αγώνα που θα αναλάβει το προγραμματισμό δράσης και παρεμβάσεων του συνδυασμού.

Η παράταξη της Γ. Πούλου σε κάλεσμα που απεύθυνε προς τους δημότες για συσπείρωση στη «Δυναμική Συνεργασία» αναφέρει: «Καθημερινά βιώνουμε σε  τοπικό επίπεδο, μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση. Σ΄ αυτή την κρίση η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα, καταλύεται η αυτονομία της – το αυτοδιοίκητο- και οι αιρετοί έχουν μετατραπεί σε εισπράκτορες και διαχειριστές μιας μίζερης καθημερινότητας».

Και συμπληρώνει: «Σήμερα, στον αντίποδα της πολιτικής που ασκείται από τη σημερινή δημοτική αρχή, πρέπει να αναδειχθεί ο ρόλος του ενεργού πολίτη για την διεκδικητική αυτοδιοίκηση, την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου και την δημιουργία συνθηκών αντίστασης κι ανατροπής της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Τέλος καλεί «όλους τους συμπολίτες, τους νέους και τις νέες, φορείς και συλλογικότητες του Καλλικρατικού Δήμου, να αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός Αυτοδιοικητικού, δημοκρατικού πλειοψηφικού ρεύματος που θα αναδείξει τον λαϊκό και κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός Δήμου με συμμετοχικές δομές, αλληλεγγύη, διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική».

p03

p02