Να καταψηφίσουν τα μέτρα καλεί τους βουλευτές Βοιωτίας ο Ε.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου συμμετάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ε.Σ. Κώστας Παπασπύρου η κατάσταση τείνει να καταστεί μη αναστρέψιμη και οι έμποροι καλούνται μαζικά στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων.

«Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στη Λιβαδειά τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν καθηλώσει την αγορά και μαζί με τα φορολογικά λεηλατούν τον μικρομεσαίο έμπορο και τον αυτοαπασχολούμενο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασπύρου σημειώνοντας παράλληλα ότι τα λουκέτα συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά ενώ «ακόμα και οι έμποροι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους είναι εν δυνάμει άνεργοι».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ που υπογραμμίζει ότι «τα νέα μέτρα σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη» την Πέμπτη, το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 στις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο αυτό θα μισθωθούν λεωφορεία για την μεταφορά των κατά τόπους μελλών των Ε.Σ. στην Αθήνα.

Επίσης θα αναρτηθούν αφίσες σε όλα τα καταστήματα, θα παραχωρηθεί σχετική συνέντευξη τύπου από τους Συλλόγους με την συμμετοχή και των τοπικών κοινωνικών εταίρων.

Οι έμποροι έκαναν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν και την στην πανευρωπαϊκή απεργία και στάση εργασιών που έχει προγραμαμτιστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2012.

Ακόμα στις βιτρίνες και στις προθήκες των καταστημάτων θα τοποθετηθεί διαγώνια μαύρη ταινία η οποία «αφενός θα υποδηλώνει την σημερινή κατάσταση και αφετέρου θα αποτελέσει ένα είδος τιμής στη μνήμη των 3500 ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει λόγο των συνεπειών της κρίσης και των άδικων μέτρων τα οποία οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες στην απόγνωση».

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί τους βουλευτές του νομού Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιάννη Καράμπελας Ανδρέα Κουτσούμπα και Γιάννη Σταθά να μην ψηφήσουν τα μέτρα που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και των πολιτών.