Τα μόνα νέα μέτρα που θα ληφθούν θα αφορούν μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Γ. Καράμπελας

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρά τις όποιες εντολές της τρόικας για λήψη νέων οικονομικών μέτρων ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας σύμφωνα με δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας θεωρεί ότι τα μέτρα που θα ληφθούν αφορούν σε μεταρρυθμίσεις που ήδη έπρεπε να είχαν γίνει με ή χωρίς τα μνημόνια.

«Όλες οι πληροφορίες όλες οι δηλώσεις αρμοδίων τείνουν να συγκλίνουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι μέτρα μεταρρυθμίσεων μέτρα που έπρεπε να πάρουμε είτε εντός είτε εκτός μνημονίου και ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ για τη λήψη τους», τόνισε ο κ. Καράμπελας και πρόσθεσε: «Κάθε φορά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες και βλέπουμε ότι το πρόσωπο της Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό αρχίζει να αλλάζει. Και αυτό βέβαια γίνεται μόνο με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με της μη δημοφιλείς δικές μας αποφάσεις».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. ο πρώτος στόχος είναι «να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και από εκεί και πέρα να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, να διευκολυνθεί η Ελλάδα ως προς το χρέος της. Δεν μένει λοιπόν παρά να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με συγκρούσεις για το καλό του ελληνικού λαού».

Έτσι όπως επεσήμανε το πιο πιθανό είναι να μη υπάρχουν νέα μέτρα. «Πρέπει να πετύχουμε τα συμφωνηθέντα και να υλοποιηθεί η απόφαση του περσινού Eurogroup του Δεκεμβρίου του 2012 που έλεγε ότι αν η Ελλάδα δείξει θετικό πρόσημο στις προσπάθειές της αυτό που πρέπει να κάνουν οι δανειστές  είναι να ελαφρύνουν το μεγάλο χρέος».

Παράλληλα ο Γ. Καράμπελας αναφερόμενος στην περίπτωση εκλογών υπογράμμισε ότι μια τέτοια πιθανότητα μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει για την χώρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω εκλογές αλλά και καμία κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση. Αν θα γίνουν εκλογές θα είναι μόνο για κακό, θα θέλουμε να προκαταλάβουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό σημείο απ’ ότι ήταν πέρσι την αντίστοιχη περίοδο. Σε παρόμοιο σημείο όμως δεν είναι οι έλληνες και γι΄ αυτό πρέπει πλέον να δουλέψουμε ώστε να επιστρέψουμε το χαμόγελο στα χείλη των ελλήνων», κατέληξε ο Γιάννης Καράμπελας.