Συμμετοχή Βοιωτών στην «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση στα Social Media

Αλλαγή πολιτικής και επανεξέταση της συνεργασίας με τη Ν.Δ. ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με σχετικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα το οποίο εκτός από κεντρικά στελέχη όπως ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και η πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Κατερίνα Διαμαντοπούλου υπογράφουν 800 μέλη του κόμματος εκ των οποίων αρκετά από τη Στερεά Ελλάδα και τη Βοιωτία.

Μεταξύ των στελεχών της Βοιωτίας είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καστρίτης, το πρώην μέλος της Π.Ε. Στερεάς Κώστας Βόλης, ο πρώην δήμαρχος Διστόμου Γιάννης Γαμβρίλης, η υποψήφια βουλευτής Ναυσικά Γεντίκη, ο πρώην δήμαρχος Διστόμου Λουκάς Παπαχρήστου, ο γραμματέας της Τ.Ο. Διστόμου Χρήστος Περγαντίνας και το μέλος της Ν.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Σκλάβος.

Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του Κινήματος ζητούν άμεση αλλαγή πολιτικής για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αλλά και για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Όπως επισημαίνουν «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί» και «πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα δυόμιση εκατομμύρια νεόπτωχοι, οι 1,5 εκ άνεργοι και οι σχεδόν 1 εκ νέοι που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν την μεγάλη ‘’έκρηξη’’».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι τουλάχιστον παράδοξο, όπως σημειώνουν, να μιλούν όλοι για καταπολέμηση της ανεργίας και ταυτόχρονα να γίνονται οριζόντιες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Δημόσιο.

Παράλληλα θέτουν τρεις προτεραιότητες: Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή, Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική και Άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής κινείται στους άξονες που περιλαμβάνουν την αναδιανομή πόρων και φόρων, την απονομή Δικαιοσύνης και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Όπως αναφέρεται, στο Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή πρέπει να περιλαμβάνεται «ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους» ενώ ζητείται επίσης και η «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης, με 3 δισ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, των νέων που είναι άνεργοι για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις».

Αναφορικά με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι «δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε» και υπογραμμίζουν ότι «για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο».

Τα στελέχη της Κίνησης διαφοροποιούνται ως προς την τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές».

Στο κείμενο τονίζεται επίσης ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

Η «Κίνηση 75» ζητά ακόμα να διαφοροποιηθεί εν όψει των επόμενων εκλογών το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι πρέπει «να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά».

Τέλος τα μέλη της Κίνησης τονίζουν ότι «δεν πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με την Αριστερά» αν και όπως αναφέρουν δεν τρέφουν αυταπάτες σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι κομματικοί σχηματισμοί τους.