Οι “φανεροί”… υποψήφιοι στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Είμαστε 7 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014 και οι «φανεροί» υποψήφιοι για τη διεκδίκηση του Δήμου Λεβαδεών ετοιμάζουν συνδυασμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο το πολύπλευρο και πολυπρόσωπο ενδιαφέρον αρχικά για το Δήμο, ανέκοψε ο νέος εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση και επιτάσσει από τον υποψήφιο Δήμαρχο σε κάθε περίπτωση πλήρες ψηφοδέλτιο.

Ο Νίκος Παπαγγελής (νυν Δήμαρχος εκλεγμένος με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ), παρά την έντονη εσωστρέφεια στην παράταξή του τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας (ανεξαρτητοποιήσεις Παπαλάμπρου και Ζορμπά), την παθητική στάση που του καταλογίζουν στο θέμα του πανεπιστημίου και την ακραία πολιτική διαχείριση από τον ίδιο με την απειλή της παραίτησης και τις «βαριές» κουβέντες, τις καθυστερήσεις στην παράδοση του ΞΕΝΙΑ, το μείζον ζήτημα του ΦΠΑ στον ΧΥΤΑ που αποτελεί «βραδυφλεγή» βόμβα και μία σειρά άλλων ζητημάτων που δεν είναι της παρούσης, θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Ποντάρει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο αδιέξοδο που ενδεχομένως θα υπάρξει και πάλι στη ΝΔ.

Εκτιμά ότι η ΝΔ δεν θα κατορθώσει να αναζητήσει και να θέσει δικό της υποψήφιο Δήμαρχο σε δικό της ψηφοδέλτιο, προσβλέποντας έτσι στο δικομματικό χρίσμα, καθώς δεν θα μπορούσε να μιλήσει για ανεξάρτητη και ακομμάτιστη κάθοδο.

Ο Δημήτρης Καραμάνης, επιμένει στην απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για το Δήμο Λεβαδεών με στόχο, όπως υποστηρίζει,  να ανακοπεί η οπισθοδρόμηση της πόλης.

Ωστόσο οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι στη ΝΔ απ’ όπου και προέρχεται, λένε ότι τελικά δεν θα τα καταφέρει κι αυτό, γιατί θεωρούν καθοριστική τη στάση το κόμματος στο ενδεχόμενο στήριξης ή όχι συγκεκριμένων υποψηφίων, στις πρωτεύουσες των νομών.

Το ΚΚΕ ή η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει το δικό της υποψήφιο στο Δήμο Λεβαδεών και σε κάθε Δήμο.

Ο Νώντας Κοτσικώνας σε παλαιότερη συνέντευξή του δεν φάνηκε ένθερμος υποστηρικτής της άποψης να ηγηθεί και πάλι του συνδυασμού με τον  Πέτρο Αρκουμάνη σε αυτή την περίπτωση να έχει τον πρώτο λόγο.

Η Γιώτα Πούλου που ηγήθηκε στις προηγούμενες εκλογές ανεξάρτητου συνδυασμού επιθυμεί νέα κάθοδο με την ίδια φιλοσοφία.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο ήταν υποψήφια βουλευτής, δεν φαίνεται επίσημα να έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση για τα στελέχη του κόμματος που ηγήθηκαν και θέλουν να ηγηθούν ξανά ανεξάρτητων συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.