Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη στις 09-10-2013, από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 30χρονος Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, προχθές (08-10-2013) τα ξημερώματα, την απείλησε και άσκησε σε βάρος της σωματική βία. Στη συνέχεια, την μετέφερε στην οικία του, όπου την κατακράτησε παρά τη θέλησή της μέχρι το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ασκώντας και πάλι σωματική βία, ενώ έσπασε το κινητό της, το οποίο είχε αποσπάσει νωρίτερα από την κατοχή της, για να το ερευνήσει.

 

 

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον περασμένο Ιούλιο, ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της 22χρονης, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου, προκαλούσε διάφορες φθορές σε πράγματα της και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την είχε κατακρατήσει και πάλι παράνομα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις 09-10-2013 στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξιφίδιο, με μήκος λάμας 25 εκ., το οποίο έφερε έμβλημα με σβάστικα
  • φωτογραφική μηχανή
  • φορητός Η/Υ, με εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (09-10-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.