Η Ολυμπιακή φλόγα στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Λιβαδείτες στην Ολυμπιακή Φλόγα  για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014», που έφθασε λίγο μετά τις 3.30 της Παρασκευής στη βοιωτική πρωτεύουσα.

Στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη έγινε η τελετή υποδοχής, παρουσία εκπροσώπου της Ρώσικης Οργανωτικής Επιτροπής και  εκπροσώπου  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της πόλης, ο Κώστας Μίγας,  ο Αναστάσιος-Πλάτωνας Αναστασίου και ο Γιώργος Διαλεκτός, που άναψε και το  βωμό καθώς και η Νάγια Καραμάνη μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα.

Τους συνόδευαν οι αθλήτριες Ελμαλή Μαριανότα, Ελίνα Μπάρτζου και Παναγιώτα Μαχαίρα αθλήτριες με πολλές διακρίσεις.

Εκτός από το άναμμα του βωμού, η τελετή περιελάμβανε την ανάκρουση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων και των ύμνων Ρωσίας και Ελλάδας.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τους τοπικούς φορείς.

Το δικό της ξεχωριστό τόνο έδωσε η δημοτική χορωδία Λιβαδειάς, όπως και οι αθλητές του Α.Σ. Λιβαδειάς Tae kwon do – Tang Soo Do και του ΑΚΟΛ που υποδέχθηκαν τη φλόγα. Νωρίτερα η λαμπαδηδρομία στάθμευσε και στην Αράχωβα όπου έγινε αντίστοιχη τελετή.

H Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014» στην Ρωσία είχε κεκινήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία διήρκεσε πέντε ημέρες επί Ελληνικού εδάφους και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή φλόγα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παραδόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για να συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία επί Ρωσικού εδάφους (όπου και θα καλύψει65.000 χιλιόμετρα περνώντας από 2900 πόλεις και χωριά από 83 περιοχές της χώρας).

floga02

floga03

floga04

floga05