«20% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατ’ έτος»

Κοινοποίηση στα Social Media

Αυτό υποστήριξε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του, ειδικότερα, για την «ελάφρυνση» του Δημοσίου και την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μιλώντας στο «Έθνος« ο κ. Μητσοτάκης, κυριότερα, ανέφερε:
«Από το μηδέν του περασμένου Ιουνίου φτάσαμε, μέσα από αξιολόγηση δομών και σχεδίων στελέχωσης, στον εντοπισμό των θέσεων, που πρέπει να καταργηθούν. Ο στόχος των 12.500 έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και απομένει μόνο η εκκρεμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα» και συνέχισε:
«Ο αριθμός των απασχολούμενων υπαλλήλων – τακτικό και έκτακτο – στο ευρύτερο Δημόσιο έχει μειωθεί κατά 138.000 από τον Δεκέμβριο του 2010, χωρίς απολύσεις. Και θα συνεχίσει να μειώνεται με την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» καθώς και με 20% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατ’ έτος».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, πως στόχος του ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ. είναι τόσο, η Ελλάδα να κινηθεί στους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όσο και να υπάρξει μία ουσιαστική συγκράτηση της λειτουργικής δαπάνης. «Η ουσιαστική μείωση του μεγέθους του Δημοσίου έχει ήδη δρομολογηθεί και η προσαρμογή του στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους θα επιτευχθεί εντός του επόμενου έτους. Το γεγονός ότι, η Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα καταδεικνύει ότι, έχει επέλθει μια ουσιαστική συγκράτηση της μισθολογικής δαπάνης. Από κει και πέρα, είναι αλήθεια ότι, το 2013 και το 2014 θα γίνουν συνολικά 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις, που θα συνοδευτούν όμως από αντίστοιχο αριθμό νέων προσλήψεων, σε εξειδικευμένες θέσεις, που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα από το πρόγραμμα της κινητικότητας»