200 ηλικιωμένοι αναζητούν τον γιατρό στην Θίσβη!

Κοινοποίηση στα Social Media

Έχει να φανεί 3 εβδομάδες και παραμένουν ανημέρωτοι, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγείας τους…
Χ. Σάλτας: «Είμαστε πολύ νευριασμένοι, χρειαζόμαστε φάρμακα, εξετάσεις, διάφορα έγγραφα για την εισαγωγή σε νοσοκομείο, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;»
Τις ευθύνες στο Τοπικό Συμβούλιο Θίσβης επιρρίπτουν οι κάτοικοι του χωριού, για την συχνή και απρογραμμάτιστη απουσία του γιατρού από Αγροτικό Ιατρείο, με αποτέλεσμα οι 200 περίπου ηλικιωμένοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με τα φάρμακα και την υγεία τους, όσο και με την ταλαιπωρία που υφίστανται, αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Αγροτικό Ιατρείο Δομβραίνας…
Ο κ. Σάλτας δέχεται τα πυρά, καθώς εκτελεί καθήκοντα Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, που απουσιάζει για λόγους υγείας, και μάλιστα δηλώνει «πολύ νευριασμένος» τόσο ο ίδιος όσο και συμπολίτες του, αφού όλοι μαζί θεωρούν ότι ο γιατρός ή οι διοικήσεις των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς τους εμπαίζουν και απαξιώνουν το Τοπικό Συμβούλιο…
Ο γιατρός έχει να φανεί 3 εβδομάδες, κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει ενημερώσει το Τοπικό Συμβούλιο και οι ηλικιωμένοι κάθε Δευτέρα στήνονται από τις 6.00 το πρωϊ στο Ιατρείο, πληροφορούμενοι όμως, τρεις ώρες αργότερα, από τον Φαρμακοποιό ότι ο γιατρός δεν θα φανεί….
«Χρειαζόμαστε φάρμακα, εξετάσεις, διάφορα έγγραφα για την εισαγωγή σε νοσοκομείο, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά» αναρωτιέται ο Τοπικός Σύμβουλος Θίσβης, απευθυνόμενος προς τους «υπαίτιους» του προβλήματος….
«Είναι πρέπον η υποδιοικητής του νοσοκομείου Θηβών ή ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς να μην γνωρίζουν ή να μην ελέγχουν τον γιατρό αν πάει ή δεν πάει; Βεβαίως κι έχει δικαίωμα ασθένειας ή άδειας ο γιατρός, αλλά έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να ενημερωνόμαστε» υπογραμμίζει σε έντονο ο ύφος ο κ. Σάλτας, απαιτώντας από την διοίκηση του Νοσοκομείου, να ρυθμίζουν τα της αρμοδιότητάς τους, αλλά και να ειδοποιούν στις περιπτώσεις απουσίας, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, αλλά και οι κίνδυνοι της υγείας τους!

viotiki-ora