231 έργα δήμων στο ΕΣΠΑ μέσα σε δύο μήνες!

Κοινοποίηση στα Social Media

Άκρως ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η ανταπόκριση των Δήμων στο κάλεσμα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μπουν στο ΕΣΠΑ τα λεγόμενα έργα της «τελευταίας στιγμής», λίγους μήνες πριν τη λήξη του Προγράμματος.

Οι Υπουργοί κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκαν σήμερα, προκειμένου να κάνουν την αποτίμηση της «πρόσκλησης» στο σύνθημα: «Κάθε δήμος και έργο», με τον απολογισμό να δείχνει 231 έργα, με προϋπολογισμό συνολικά 452 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ στους δύο μήνες, που μεσολάβησαν από το παραπάνω κάλεσμα.

Πλέον, το «στοίχημα» είναι να υπάρξει και η ανάλογη πορεία υλοποίησης, με τους δύο Υπουργούς να συμφωνούν στη σύσταση μεικτής επιτροπής, που θα παρακολουθεί την πρόοδο όλων των έργων.

Οι δηλώσεις

Γ. Μιχελάκης, Υπ. Εσωτερικών:

«Πριν από δύο μήνες ανακοινώσαμε με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη την πρωτοβουλία “Κάθε δήμος και ένα έργο”, με στόχο να διευρύνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι, οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.

Σήμερα, 231 ώριμα έργα σε ισάριθμους δήμους της χώρας είναι έτοιμα προς υλοποίηση.

Τα έργα που δρομολογούνται, σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το περιβάλλον, τις αστικές αναπλάσεις, τον πολιτισμό και την οδοποιία.

Πρόκειται για έργα πνοής, που θα επιλύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο ενισχύοντας σημαντικά την αναπτυξιακή της προοπτική».

Κ. Χατζηδάκης, Υπ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:

«Το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας. Τα 231 έργα που γίνονται σε ισάριθμους δήμους της χώρας και τελειώνουν σύντομα, έχουν ένα προϋπολογισμό ύψους 452 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Μιχελάκη να υπάρξει μια μεικτή επιτροπή, κοινή επιτροπή των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο αυτών των έργων, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επίσης συμφωνήσαμε, η ίδια επιτροπή, από τώρα να ξεκινήσει να εξετάζει προτάσεις των δήμων όλης της χώρας και για το επόμενο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και το καινούργιο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

από http://www.epoli.gr/