1η Εμπορική Ενεργειακή και Παραγωγική Έκθεση «Βοιωτία 2012»

Κοινοποίηση στα Social Media

Άνοιξε χθες τις πύλες της παρουσία του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Σπύρου Ευσταθόπουλου η 1η Εμπορική, Ενεργειακή και Παραγωγική Έκθεση «Βοιωτία 2012» που διοργάνωσε η EXPO COM με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της ύφεσης, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΠ.Β. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος ενώ την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την πολιτική, την αυτοδιοικητική, την επιχειρηματική και την κοινωνική ζωή της Στερεάς Ελλάδας.

Τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι παριστάμενοι Δήμαρχοι Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας Γιώργος Γαζής, οι βουλευτές Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Ανδρέας Κουτσούμπας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος επισκεπτών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης, τόνισε την μεγάλη σημασία που είχε για την αλλαγή του κλίματος το εγχείρημα αυτής της διοργάνωσης, βήμα εξωστρέφειας για πολλές επιχειρήσεις παράλληλα ευχαρίστησε τους συνδριοργανωτές και τα στελέχη του ΕΠΒ που δούλεψαν μαζί τους για την επιτυχία της έκθεσης με την καθοδήγηση του Οικονομικού Επόπτη του ΕΠΒ Λουκά Παπαχαραλάμπους, όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια, τους συμμετέχοντες, όσους παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης και τους επισκέπτες.

«Όπως γνωρίζετε σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα και ειδικά για τον επιχειρηματικό κόσμο το Επιμελητήριο Βοιωτίας απέναντι στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής αποφάσισε να ξεκινήσει την προσπάθεια για την διοργάνωση μιας έκθεσης για την παρουσία όλης της σύγχρονης οικονομικής φυσιογνωμίας του νομού μας προσφέροντας στις επιχειρήσεις την στήριξη και την προβολή που τους αξίζει», σημείωσε ο κ. Αγνιάδης.

Και συνέχισε: «Πολλοί θεώρησαν την απόπειρα αυτή παρακινδυνευμένη για πολλούς λόγους με βασικότερο την γενική ύφεση που ταλανίζει την ελληνική οικονομία παράλληλα με τοπικά προβλήματα όπως η έλλειψη μόνιμου εκθεσιακού χώρου, σκέψεις και αμφιβολίες αν το πληθυσμιακό μέγεθος της Βοιωτίας είναι επαρκές για την ανάληψης τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων»

Ωστόσο όπως επεσήμανε η ανταπόκριση των επιχειρήσεων διέψευσε τις όποιες αμφιβολίες.

«Πιστεύουμε ότι διοργανώνουμε μια επιτυχή έκθεση που μας ενθαρρύνει και για τα επόμενα βήματα μας στις δύσκολες επιχειρηματικές και όχι μόνο εποχές που έρχονται», είπε χαρακτηριστικά.

Φιλοδοξία του ΕΠ.Β. είναι η έκθεση να καθιερωθεί σαν τόπος συνάντησης όλου του παραγωγικού κόσμου της περιφέρειας.

«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό, την ανταγωνιστική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων μέσα από την δυναμική προσβολή των παραγόμενων και εμπορευόμενων προϊόντων», σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και κάλεσε σε συστράτευση στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των προϊόντων της Βοιωτίας και της ευρύτερης περιοχής.

«Καλούμαστε να αγνοήσουμε  και να αφήσουμε πίσω λάθη, αστοχίες και περιοριστικές αγκυλώσεις και να βάλουμε την ώρα σε τροχιά συλλογικής ανάπτυξης και προόδου. Ο μόνος δρόμος γι΄ αυτό είναι η συνέργια, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η συναντίληψη για ένα καλύτερο αύριο για μια καλύτερη κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αγνιάδης.

Ο ΓΓ βιομηχανίας Σπύρος Ευσταθόπουλος αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του υπουργού Αθανάσιου Σκορδά αναφέρθηκε στην σημασία της έκθεσης αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης.

«Η έκθεση με την συμμετοχή περίπου 50 εκθετών και τις παράλληλες εκδηλώσεις νομίζω ότι πετυχαίνει τους στόχους για ανατροφοδότηση των εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές στηρίζοντας την αγορά και την επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας παράλληλα την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καθώς και τα νέα προϊόντα», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθόπουλο που επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη προσφορά προς το καταναλωτικό κοινό και τους επιχειρηματίες» η οικονομίας για να βγει από την κρίση «χεριάζατε να γίνει ανταγωνιστική, εξωστρεφής, φιλική στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Να στραφεί δηλαδή στην παραγωγή και την παραγωγικότητα».

Όσο για το κράτος «οφείλει να κάνει δύο πράγματα, αφενός να άρει όλα τα εμπόδια και τις στρεβλώσεις για τον ανταγωνισμό και αφετέρου να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές και εκείνες τις συνθήκες που μπορούν να στηρίξουν και να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα».

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι την περασμένη εβδομάδα «ανακοινώσε πολύ συγκεκριμένα μέτρα σε σχέση με το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης που στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και πρόσθεσε: «Με την παρέμβαση της κυβέρνησης ξεμπλόκαραν περίπου 700 εκ. ευρώ ώστε να διατεθούν για κεφάλαιο κίνησης με χαμηλά επιτόκια και γίνεται αναδιάρθρωση για τα παλαιότερα δάνεια με παράταση για την αποπληρωμή τους κατά δύο χρόνια για όλες τις περιπτώσεις και ενεργών και καταγγελμένων δανείων. Επιπλέον δρομολογήσαμε ένα πρόγραμμα εγγυήσεων για την έκδοση των εγγυητικών επιστολών. Επίσης η κυβέρνηση απλοποίησε την διαδικασία αδειοδότησης για μια σειρά από τεχνικά επαγγέλματα».

Η έκθεση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον φιλοξενείται στο χώρο του εργοστασίου της UNICOT, στη διασταύρωση του δρόμου Λιβαδειάς- Θήβας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Στόχοι μεταξύ άλλων είναι η ανάδειξη και την προβολή της οικονομικής δραστηριότητας της Βοιωτίας, τόνωση της αγοράς από τις εμπορικές συμφωνίες, η γνωριμία  με νέα προϊόντα των επιχειρήσεων, η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών, η στήριξη του επιχειρείν που αποτελεί μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η ανάπτυξη της ιδέας της επιχειρηματικότητας.