Γ. Καράμπελας: Ευχάριστη έκπληξη το πώς κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο θέμα της Χ.Α.

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα σύντομα θα βγεί από την κρίση εξέφρασε σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Γιάννης Καράμπελας ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο «κούρεμα» του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, ενώ σχετικά με τις συλλήψεις της Χρυσή Αυγής μίλησε για ευχάριστη έκπληξη από τον τρόπο που έδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να παραλείψει να τονίσει οτι η χώρα δεν σύρεται σε εκλογές.

«Κοντεύουμε να βγούμε από την κρίση οι ελπίδες επιβεβαιώνονται και πλέον φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ», είπε ο κ. Καράμπελας αναφερόμενος στην γενικότερη κατάσταση της χώρας και πρόσθεσε ότι «στο τέλος του χρόνου θα πετύχουμε το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές».

Σχετικά με την συνεδρίαση του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του κ. Μπουραντά σημείωσε: «Πρόκειται για μια ενδοπαραταξιακή κόντρα και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ σε θέματα που αφορούν σε άλλο συνδυασμό. Ως πολίτη και ως περιφερειακό σύμβουλο με ενδιαφέρει -και αυτό είναι το μείζον- οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών, να είναι ανοιχτές οι πόρτες, να εργάζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Ωστόσο αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί χρειάστηκε να φτάσουμε μερικούς μήνες πριν το τέλος της θητείας για να υπάρξει αυτό το διαζύγιο, όλο το προηγούμενο διάστημα πως πορεύτηκαν και αν κακώς πορεύτηκαν μαζί φανταστείτε τι κακό έχει γίνει στην Εύβοια».

Και πρόσθεσε: «Όσοι τράβηξαν το σκοινί σε αυτή την υπόθεση έπρεπε να στο σκεφτούν περισσότερο διότι αν υπήρχε αυτή η κακή συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα φανταστείτε τι έχει συμβεί στην Π.Ε. Εύβοιας».

Με αφορμή την παρουσία στη συνεδρίαση εκπρόσωπων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο» αφού τόνισε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν να πληρωθούν κοντά στα δύο χρόνια και βρίσκονται σε απόγνωση ο κ. Καράμπελας επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τόπος ώστε εταιρίες που μπορούν να είναι βιώσιμες να λειτουργήσουν και πάλι. Και προς αυτή τη κατεύθυνση να ενεργήσουν τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και το Οικονομικών και με πίεση προς τις τράπεζες «να δοθούν επιτέλους ορισμένα κονδύλιο ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργήσουν και πάλι».

Όσον αφορά στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής για μια ακόμα φορά είπε θα μπορούσε να μην της έχε δοθεί η άδεια για συμμετοχή στις εκλογές και ακολούθως έδωσε έμφαση στην πολιτική εντολή να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, στην ενέργεια του κ. Δένδια να στείλει τους σχετικούς φακέλους στη δικαιοσύνη κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ευχάριστη έκπληξη» από την δικαιοσύνη, την αντιτρομοκρατική και τι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες για «τον συγχρονισμό, την ταχύτητα και τον τρόπο που κινήθηκαν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει κάτι. Όλος ο κόσμος αγανάκτησε και αυτό εκδηλώθηκε ξεκάθαρα με τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα τόσο για τον θάνατο του μουσικού όσο και κατά του ρατσισμού».

Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό ότι οι νέοι άνθρωποι καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές της ΧΑ σε αντίθεση με κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας που είτε λόγο θυμού, είτε γιατί προδόθηκαν τα όνειρα τους, είτε γιατί διαλύθηκε ο προγραμματισμός που είχαν κάνει στη ζωή τους ίσως έκλειναν και λίγο το μάτι στη ΧΑ όχι όμως φυσικά για ενέργειες άπτονται του ποινικού κώδικα».

Απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες με τις οποίες χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της Χ.Α. αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα άλλα προβλήματα είπε ότι όποτε και να γινόταν το ίδιο θα έλεγαν δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι καθημερινά καθώς και ότι «δεν μπορεί κανείς να αποπροσανατολιστεί όταν στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσει την εφορία, τη ΔΕΗ, το χαράτσι και να ανταπεξέλθει στις όποιες άλλες υποχρεώσεις του».

Τέλος ο Γιάννης Καράμπελας σχετικά με τις απειλές της Χ.Α. για παραιτήσεις βουλευτών της προκειμένου να στηθούν κάλπες υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και το συγκεκριμένο θέμα αν προκύψει μπορεί να ρυθμιστεί».