Καίνε τη χρυσή αυγή οι καταθέσεις μαρτύρων

Κοινοποίηση στα Social Media

Προστασία σε μικροπωλητές στα παζάρια του Πειραιά και του Κορυδαλλού, από τους οποίους αμείβονταν με προμήθεια επί των εισπράξεων παρείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, πρώην μέλους της οργάνωσης, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την εισχώρησή του στη Χρυσή Αυγή κατάλαβε «ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία και μάλιστα όχι απλή βία. Αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλος τους».

Ενας δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας στην κατάθεσή του απέδωσε στον Γιώργο Ρουπακιά κεντρικό ρόλο στην τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Οπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ανήκε με άλλους τέσσερις στο στενό πυρήνα της τοπικής της Νίκαιας, η οποία ήταν σε απευθείας επαφή με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με την κατάθεση, εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και στέλεχος της οργάνωσης της Νίκαιας υποδείκνυε στα μέλη της να δηλώνουν σε περίπτωση που συνέβαινε «οτιδήποτε» πως δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και να δηλώνουν άγνοια.

Το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ενημέρωνε για τα πάντα τον βουλευτή συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον «αρχηγό» από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές.

Ο μάρτυρας, φέρεται μάλιστα, να εμπλέκει στην υπόθεση και αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας, τον οποίο κατονομάζει.

«Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της Αστυνομίας η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας. Σε κάθε εκδήλωση είχαμε τις πλάτες της Αστυνομίας.»

Τέλος, ο μάρτυρας αναφερόμενος στη δομή της οργάνωσης Νίκαιας υποστηρίζει ότι κάτω από τον κλειστό πενταμελή πυρήνα της, λειτουργούσαν μεταξύ άλλων, «οι κένταυροι των ανηλίκων», παιδιά δηλαδή 14-17 ετών τα οποία στρατολογούνταν και είχαν υπεύθυνό τους πρόσωπο με το όνομα Τάσος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Από: ethnos.gr