ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ:Άναψε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014»

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014 άναψε το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) στην Αρχαία Ολυμπία, σηματοδοτώντας την έναρξη του ταξιδιού ενός ταξιδιού που θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2014, όταν και η Φλόγα θα φθάσει στο θέρετρο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία διοργανώνει για πρώτη φορά Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (7-23 Φεβρουαρίου 2014) και η τελετή Αφής της Φλόγας στο Ναό της Ηρας έγινε με απόλυτη επιτυχία, παρόντος του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η Φλόγα άναψε από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ινώ Μενεγάκη, με τον 18χρονο χιονοδρόμο Γιάννη Αντωνίου να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Η Φλόγα θα ταξιδέψει για 123 ημέρες στην Ελλάδα, πριν παραδοθεί σε ειδική τελετή στους Ρώσους, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 5 Οκτωβρίου.

Στο ταξίδι της μέχρι τον τελικό τη προορισμό στο Σότσι, στην περιοχή του βόρειου Καύκασου, η Φλόγα θα περάσει και από τον Βόρειο Πόλο, και θα τη μεταφέρουν συνολικά 14.000 δρομείς λαμπαδηδρόμοι, αριθμός ρεκόρ για Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα η Φλόγα θα περάσει από την Αρχαία Ήλιδα, τον Πύργο και την Τρίπολη, για να διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

Μπαχ: «Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε διάκριση»

Η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή, αλλά κυρίως ο νόμος της ρωσικής κυβέρνησης, που απαγορεύει οποιαδήποτε προπαγάνδα ομοφυλοφιλίας, είναι τα σημεία που ανησυχούν τους παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και νέος πρόεδρός της Τόμας Μπαχ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα από την Αρχαία Ολυμπία.

«Η ΔΟΕ δεν είναι κυβέρνηση και δεν μπορεί να επιβάλλει νόμου, αλλά είμαστε σαφείς, δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης στο Σότσι. Η αποστολή της ΔΟΕ είναι να εφαρμόζει εκατό τοις εκατό τη Χάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πηγή:sentragoal.gr