Αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο κατά 588 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο

Κοινοποίηση στα Social Media

Αύξηση κατά 588 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο τον Αύγουστο και ανήλθαν σε 5,379 δισ. ευρώ έναντι 4,791 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το σύνολο των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο -δηλαδή οι οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012- ανήλθε τον Αύγουστο στα 53,590 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Ιούλιο που ήταν 53,712 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές -που δημιουργήθηκαν από 1.1.2013 και μετά- το υπουργείο Οικονομικών είχε εισπράξει κατά τη διάρκεια του 8μήνου 712 εκατ. ευρώ, έναντι 679 εκατ ευρώ το 7μηνο. Στο διάστημα αυτό εισπράχθηκαν επίσης 1,049 δισ. ευρώ από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος. Πρόκειται για έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από την υπαγωγή οφειλετών στις δύο ρυθμίσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Εν τω μεταξύ, με ψήφισμά της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ζητά την ένταξη του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) στη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στους φορείς τους γενικής κυβέρνησης.

Από: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=388445