Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Αντιπροσωπεία μαθητών από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια  και Λύκεια της Θήβας υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έπειτα από αίτημα των ιδίων.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θήβας,  διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας, το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και τις απολύσεις καθηγητών και σχολικών φυλάκων, ζητώντας παράλληλα να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης

Συμβολικά σταμάτησαν έξω από το Δημαρχείο για να δουν τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να  του εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε καταλήψεις και πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας του συμπαράσταση.

Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και είχε διαλογική συζήτηση μαζί τους. Διαβεβαίωσε τους μαθητές για την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία θα τα θέσει υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

 

Όλοι οι γονείς συμπάσχουμε και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας – μαθητές για ένα Δημόσιο σχολείο, που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει.

Για ένα Δημόσιο σχολείο με αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς, που θα υπηρετούν με διάθεση την γνώση.

Είμαστε δίπλα στους αγώνες για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους για Δωρεάν Δημόσια Παιδεία όμως με ανοικτά σχολεία.

Ναι στους αγώνες αλλά όχι στις καταλήψεις.

Η γνώση και η μόρφωση είναι η μόνη δύναμη για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε.

Το Δ.Σ.