Υπό βροχή τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά. Απουσίασαν οι πολιτικές δηλώσεις.

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρά τη βροχή με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά. Τοπική αργία και πολλοί ήταν εκείνοι που με ευλάβεια παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος. Η οικονομική κρίση και οι ραγδαίες εξελίξεις κυριάρχησαν και στα φετινά μηνύματα του Μητροπολίτη και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης καθώς οι βουλευτές του νομού που έδωσαν το παρών στις πανηγυρικές εκδηλώσεις φρόντισαν ή να αρνηθούν οποιαδήποτε δήλωση όπως ο κος Μπασιάκος και ο κος Κουτσούμπας ή να εγκαταλείψουν το χώρο επικαλούμενοι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις όπως ο κος Καράμπελας. Να σημειώσουμε οτι την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου διαπιστώθηκε το νέο ναυάγιο στο έκτακτο eurogroup με την εκταμίευση της νέας δόσης παρά την εκπλήρωση και μάλιστα στο ακέραιο των υποχρεώσεων της χώρας μας.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχή.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

«Να ζητήσουμε από την Παναγία, να μας βοηθήσει να αλλάξουμε μυαλό και να κάνουμε όσα μας έχει διδάξει ο κύριος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του και σε άλλο σημείο τόνισε: «Να ξεχάσουμε λοιπόν τα αξιώματα μας και να μην έχουμε αλαζονεία, γιατί αυτή η αλαζονεία μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί».

Καταλήγοντας ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, θα ξεπεράσουμε την κρίση. Ως λαός έχουμε περάσει και περισσότερα, αλλά τα καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες».

Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών τελέσθηκε η θεία δοξολογία ενώ η περιφορά της εικόνας λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης περιορίστηκε γύρο από την εκκλησία.

Στις δηλώσεις του Μητροπολίτη και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης κυριάρχησαν οι ευχές για έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Εορτάζουμε σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμούμε την πολιούχο της Λιβαδειάς, της αρχοντοπούλας της Ρούμελης. Τιμούμε εκείνη που έφερε τη σωτηρία και τη γαλήνη στους ανθρώπους», είπε ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Ο φετινός εορτασμός όμως είναι μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ δύσκολη που συνεχώς αυξάνεται η αγωνία, που συνεχώς οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται. Για αυτό λοιπόν σήμερα που βιώνουμε όλοι τα επακόλουθα της κρίσης είναι μια ευκαιρία να δούμε την δική μας ευθύνη και αναφορά με τον Θεό και τον συνάνθρωπο και να κάνουμε το βήμα που πρέπει. Η αγάπη της Θεοτόκου για την ανθρωπότητα δείχνει το χρέος της αγάπης όλων μας για εκείνους που είναι δίπλα μας και υποφέρουν και έχουν την ανάγκη της στήριξης. Χρόνια πολλά υγεία δύναμη και προπαντός κουράγιο και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε γιατί χωρίς τη δική μας συμβολή δεν πρόκειται να αλλάξει η ατμόσφαιρα που επικρατεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους πρόσθεσε: «Θα θέλαμε αυτή η μέρα να είναι με χαμόγελο αλλά είναι με περίσκεψη, με θλίψη. Πρέπει με αλληλεγγύη και με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, δεν γίνεται διαφορετικά. Με ομόνοια και ομοψυχία πιστεύω ότι θα βρούμε το δρόμο της Ελλάδας της δημιουργίας και της αναγέννησης».

Τέλος ο δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε: «Είναι ημέρα χαράς για τη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Εύχομαι επίσης του χρόνου οι συνθήκες να είναι πολύ καλύτερες για όλους και κυρίως για την πατρίδα μας».