Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς από το Ε.Κ. Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συμπαραστέκεται στα δίκαια αγώνα των εργαζομένων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλων των εργαζομένων του Δημόσιο Τομέα που απεργούν την Τρίτη και Τετάρτη ενάντια στις κυβερνητικές

πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την υποβάθμιση και εξόντωση της Δημόσιας παιδείας αλλά και όλων των υπηρεσιών και Οργανισμών  του Δημοσίου.

Με την πολιτική που ακολουθεί  η κυβέρνηση διαλύει την Δημόσια παιδεία, απομονώνει από την γενική μόρφωση τα παιδιά των εργαζομένων και τα προωθεί να ακολουθήσουν αναγκαστικά το δρόμο στο αυριανό φτηνό,  ευέλικτο εργατικό δυναμικό.  Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σε αυτό, στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και στη στρατηγική  κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι πολλαπλές εξετάσεις, το κόστος των φροντιστηρίων θα ωθήσει τα παιδιά των εργαζομένων έξω από το Λύκειο και από μικρή ηλικία στην υποαπασχόληση με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στο προθάλαμο της απόλυσης πάνω από 12000 εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, στα Υπουργεία και  στα Νοσοκομεία.

Μεγάλο κύμα διαθεσιμοτήτων και στη συνέχεια απολύσεων έρχεται και στον ΟΤΑ. Έχουν προγραμματίσει έως τέλος του 2013  πάνω από 4000 απολύσεις.

Στις  δημόσιες υπηρεσίες όπως και στην περιοχή μας δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΤΕΧ.ΕΠΙΘ-ΔΟΥ-ΟΑΕΔ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ κλπ)  με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, να υπάρχουν ουρές πολιτών  και ο κόσμος να ταλαιπωρείται και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Αυτή είναι κατάντια της χώρας μας !

Έτσι την καταντήσανε οι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι που μας κυβερνούν και  υποτάσσονται τυφλά στην Τρόικα.

ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ –  ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΛΕΜΕ  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 25-9 και ώρα 18:00 στο Σύνταγμα.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 4:30 μ.μ. από τα ΚΤΕΛ Θήβας.