Πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία της Στερεάς για την αντιμετώπιση σεισμών

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη με θέμα «Μέτρα πρόληψης και ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων του μαθητικού πληθυσμού» στο πλαίσιο της σχολικής περιόδου 2013- 2014 πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την πρωτοβουλία είχε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά ενώ συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιος Λέκκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Παλιαλέξης, και ο  Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Γιώργος Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κ. Παπαθωμά έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση που πρέπει να γίνει στους μαθητές των σχολείων για την ορθή διαχείριση των σεισμικών φαινομένων και εν γένει των έκτακτων αναγκών οι οποίες προκύπτουν.

«Η πρόληψη, η ενημέρωση και γενικότερα η παιδεία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ορθή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων», είπε η Αντιπεριφερειάρχης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις στους μαθητές, σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα ανά τα σχολεία της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έχοντας ως χρονικό ορίζοντα την σχολική χρονιά  2013 – 2014.

Να σημειωθεί ότι η Φ. Παπαθωμά επεσήμανε ότι το πρόγραμμα δεν γίνεται με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς αλλά αποτελεί συνέχεα δράσεων που είχαν αποφασιστεί από τον περασμένο Μάιο.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα η οποία όμως είναι σεισμογενής, πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε πως θα διαχειριστούμε ορθά ένα σεισμικό φαινόμενο, επίσης είναι κάτι που έχει να κάνει με την υπευθυνότητά μας απέναντι στα παιδιά και δεν σχετίζεται η πρωτοβουλία αυτή με τις φήμες που κυκλοφορούν», κατέληξε η κ. Παπαθωμά.