Λιβαδειά: «Οδοιπορικό στον Πόντο» από τον «Ευκλείδη»

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου άνοιξε τις πύλες της η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οδοιπορικό στον Πόντο» που διοργάνωσε στο χώρο του «Νερόμυλου» στις Πηγές Κρύας ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2013».

Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό οδοιπορικό στον ιστορικό Πόντο μέσα από την εξαιρετική συλλογή αυθεντικών φωτογραφιών και παλαιών καρτ – ποστάλ  από το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού «ΨΩΜΙΑΔΕΙΟΝ».

«Είναι ένα σεργιάνι στην ιστορία, τον πολιτισμό και στις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου, κομμάτια ζωής που έμειναν εκεί, για να θυμίζουν το χθες που χάθηκε, αλλά δεν λησμονήθηκε», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ευκλείδης» Τριαντάφυλλος Υφαντίδης.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φανής Παπαθωμά,ο Δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργος Καραμάνης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθιμιάδης, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο διεθνούς φήμης λυράρης Ηλίας Υφαντίδης καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορών της περιοχής.

Η έκθεση «Οδοιπορικό στον Πόντο» θα συνεχιστεί και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

p2

p4

p3